Browserul Chrome primeşte suport pentru folosirea tastelor media, pe PC-uri Windows şi Mac

13.03.2019
Browserul Chrome primeşte suport pentru folosirea tastelor media, pe PC-uri Windows şi Mac

Google Chrome trece la versiunea 73, primind cu această ocazie îmbunătăţiri la partea de securitate şi funcţionalitate.

Principala noutate este adăugarea suportului pentru folosirea aşa numitelor media keys, prezente pe majoritatea tastaturilor pentru PC. Este vorba de familiarele taste folosite la schimbarea melodiilor şi ajustarea volumului sonor în aplicaţii pentru redare media, care însă nu s-au bucurat de aceeaşi apreciere pe măsură ce majoritatea consumului de conţinut media a migrat în mediul online.

De acum, utilizatorii Chrome care accesează portaluri de conţinut precum YouTube vor putea schimba clipurile aflate în redare chiar dacă tab-ul respectiv este lăsat să ruleze în fundal, sau fereastra aplicaţiei este minimizată în taskbar.

Între timp, utilizatorii de sisteme Mac primesc şi suport Progressive Web Apps, ceea ce înseamnă că aplicaţiile web instalate în browser pot avea propria scurtătură în ecranul principal, emite alerte de notificare şi rula în ferestre separate, la fel ca o aplicaţie nativă.

Versiunea Chrome 73 este disponibilă deja pentru instalare în pagina oficială Google Chrome. Alternativ, cei care folosesc deja browserul Google pot vizita secţiunea About Chrome pentru a declanşa instalarea imediată a ultimei versiuni Chrome disponibilă prin canalul oficial.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult