Când se lansează HarmonyOS 4.0, noua versiune a sistemului de operare de la Huawei

15.06.2023
Când se lansează HarmonyOS 4.0, noua versiune a sistemului de operare de la Huawei

HarmonyOS, sistemul de operare proprietar de la Huawei, care este în continuare bazat pe Android, va ajunge, în curând, la versiunea 4.0. Chiar dacă pe smartphone-urile din Europa, HarmonyOS încă nu a fost lansat, fiind păstrat vechiul Android cu interfața EMUI, alte dispozitive, precum tabletele și smartwatch-urile companiei au trecut pe noua platformă, iar în China, toate telefoanele companiei rulează acest software. Avem acum și o dată la care vom vedea noutățile pe care Huawei le va introduce odată cu noua versiune.

Huawei va organiza un eveniment dedicat dezvoltatorilor software, unde va dezvălui noul HarmonyOS

Momentan informațiile sunt la nivel de zvon, și sunt publicate de Huawei Central, un site care urmărește îndeaproape activitatea companiei chineze. Conform site-ului, anunțul oficial al HarmonyOS 4.0 va veni foarte curând, cu o lansare programată pentru data de 4 august, în cadrul Huawei Developers Conference.

Probabil că va urma o perioadă de testare beta imediat după anunț, iar prin toamnă, sistemul de operare ar putea fi livrat către dispozitivele compatibile. Având în vedere că Huawei oferă un suport software pe perioade lungi și pentru o gamă largă de dispozitive, probabil că toți cei care au telefoane din ultimii 2-3 ani vor primi acest update. În Europa ar putea veni sub forma unui update la EMUI 14, cu majoritatea funcțiilor integrate.

Probabil că primele modele de smartphone-uri Huawei echipat din fabrică cu HarmonyOS 4.0/EMUI 14 vor fi cele din seria Mate 60, care sunt așteptate în această toamnă. După câțiva ani în care flagship-urile P și Mate au fost lansate alternativ, din 2023, Huawei promite că se întoarce la lansările la distanță de jumătate de an. Deja am văzut Huawei P60 în primăvară, iar spre sfârșitul anului ne așteptăm să vedem seria Mate 60, care ar trebui să adopte hardware nou. Cel mai probabil, chipset-ul care va sta la baza acestui model va fi Snapdragon 8 Gen 2, fără modem 5G.

sursa: Huawei Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult