Când se va lansa următoarea versiune Chrome, potrivit noului calendar stabilit de Google

27.03.2020
Când se va lansa următoarea versiune Chrome, potrivit noului calendar stabilit de Google

După ce a anunţat că suspendă lansările de noi versiuni Chrome şi Chrome OS, concentrând eforturile pe bug fix-uri şi actualizări de securitate, Google a revenit cu precizări, confirmând că versiunea Chrome 82 va fi sărită cu totul, browserul web trecând direct la versiunea 83.

Stabilit cu multe luni în urmă, calendarul de actualizări pentru browserul Chrome şi platforma Chrome OS a fost revizuit, măsurile reflectând ajustările programului de lucru pe durata epidemiei COVID-19, Totuşi, deşi va concentra mai mult resursele disponibile pe remedierea problemelor de securitate şi obţinerea unei funcţionări cât mai stabile, Google nu abandonează îmbunătăţirile pregătite pentru browserul Chrome, versiunile noi urmând doar să fie lansate la intervale de timp ceva mai mari.

Încă aflat la versiunea 80, browserul Chrome a primit deja mai multe patch-uri de securitate, livrate folosind sistemul automat de actualizare. Următorul pas, trecerea la versiunea Chrome 81 este amânat cu până la trei săptămâni, până la jumătatea lunii aprilie. În schimb, versiunea Chrome 82 va fi sărită cu totul, resursele rămase urmând să fie concentrate pe finalizarea reviziei cu numărul 83, undeva la jumătatea lunii mai.

Deocamdată, Google pare să gestioneze destul de bine situaţia de criză, puţinele probleme de securitate raportate la actuala versiune Chrome 80 fiind remediate cu promptitudine.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult