Care sunt modelele Mac și Apple Watch care nu primesc update la Big Sur și watchOS 7

23.06.2020
Care sunt modelele Mac și Apple Watch care nu primesc update la Big Sur și watchOS 7

În cazul telefoanelor și tabletelor, Apple a păstrat compatibilitate cu toate dispozitivele din prezent care rulează versiunile iOS 13 și iPad OS 13. Totuși, în cazul altor sisteme de operare, compania lasă odată cu tranziția la noi versiuni câteva dispozitive în urmă. Iată care sunt dispozitivele Mac și Apple Watch care primesc actualizări odată cu tranziția la macOS 11 Big Sur și watchOS 7 și care sunt modelele care rămân fără suport software.

Update-ul macOS 11 Big Sur lasă în urmă multe computere Mac mai vechi de 6-7 ani

mac macos 11 bigsur

Lista de compatibilitate a dispozitivelor Mac compatibile cu macOS 11 Big Sur include majoritatea modelelor MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac Mini și iMac din ultimii câțiva ani. De asemenea, modelele Mac Pro sunt include pe această listă. Totuși, câteva dintre modele vor rămâne în urmă. Ai putea spune că acestea sunt modele vechi, care nu mai funcționează la standardele moderne, însă computerele Mac sunt cunoscute pentru longevitatea lor. Astfel, o parte dintre utilizatori vor rămâne pe macOS Catalina.

Care sunt modelele care primesc update la macOS 11 Big Sur

  • MacBook – toate modelele din 2015 și până în prezent
  • MacBook Air – toate modelele din 2013 și până în prezent
  • MacBook Pro – toate modelele din a doua parte a lui 2013 și până în prezent
  • Mac Mini – toate modelele din 2014 și până în prezent
  • iMac – toate modelele din 2014 și până în prezent
  • iMac Pro – toate modelele din 2017 și până în prezent
  • Mac Pro – toate modelele din 2013 și până în prezent

Majoritatea computerelor moderne Apple, lansate în 2013 sau mai recent, vor primi update-ul.

Iată însă care sunt și modelele care rămân în urmă:

  • MacBook Air – 2012
  • MacBook Pro – mid-2012 și early-2013
  • Mac Mini – 2012 și 2013
  • iMac – 2012 și 2013

Dacă aveți unul dintre aceste modele nu înseamnă obligatoriu că acesta nu va mai funcționa la fel ca până acum. Totuși, nu veți primi acces la macOS 11 Big Sur, cu noua interfață și noile sale funcții. De asemenea, actualizările vor fi rezumate doar la actualizări de securitate, mult mai rare decât până acum.

watchOS 7 scoate de pe lista de compatibilitate două modele foarte populare

watchos 7

Sistemul de operare watchOS 7 va integra câteva funcții mult așteptate pe ceasurile Apple Watch. Monitorizarea somnului și posibilitatea de a descărca fețe de ceas personalizate de alți utilizatori sunt unele dintre cele mai interesante lucruri pe care Apple le-a făcut pentru această platformă în ultimii ani. Totuși, unii dintre utilizatori vor trebui să facă upgrade la un model mai nou pentru a primi acces la aceste funcții.

Dispozitivele compatibile cu watchOS 7 sunt foarte puține la număr:

  • Apple Watch Series 3
  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch Series 5

Având în vedere că fiecare dintre aceste modele este livrat în două variante, de 38 și 42mm pentru Series 3 și 40 și 44 mm pentru seriile 4 și 5, înseamnă că doar șase dispozitive Apple Watch fac tranziția la watchOS 7.

Modelele Apple Watch „originale”, numite acum „Series 0” au rămas fără suport software de la watchOS 4. Acum, modelele Series 1 și Series 2, bazate pe același hardware, rămân în urmă. Aceste variante vor rămâne blocate pe watchOS 6, fără funcțiile asigurate de noua versiune software.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult