Ce facilităţi oferă butonul Start din Windows 8.1

25.06.2013
Ce facilităţi oferă butonul Start din Windows 8.1

Windows 8.1 este prezentat oficial şi pus la dispoziţia publicului într-o versiune publică de testare în data de 26 iunie. Între timp, iată care sunt principalele facilităţi oferite de butonul Start, adăugat în interfaţa Windows 8 pentru PC-uri desktop la insistenţele utilizatorilor obişnuiţi cu modul tradiţional de a interacţiona sub versiunile mai vechi de Windows.

Ce facilităţi oferă noul buton Start, din Windows 8.1

Chiar dacă familiarul Start Menu nu a avut parte de întoarcerea triumfală aşteptată de majoritatea celor care între timp au ajuns să deteste Ecranul de Start din Windows 8, butonul Start oferă totuşi câteva funţii deosebit de utilă pentru cei care posedă configuraţii cu mouse şi tastatură.

În timp ce simpla apăsare a butonului Start duce direct în secţiunea All Apps a interfeţei Modern UI, executarea unei comenzi click-dreapta scoate în faţă o listă de scurtături foarte utile. Spre deosebire de lista similară afişată utilizatorilor Windows 8, cea pregătită pentru versiunea Windows 8.1 oferă în plus acces direct la funcţiile Shutdown/Restart, lăsate până acum ascunse la mai multe click-uri distanţă în structura noii interfeţe optimizate pentru tablete. Din păcate la fel ca şi până acum, utilizatorii Windows 8.1 vor fi nevoiţi să apeleze la aplicaţii specializate (ex. Start8) pentru a reveni la familiarul Start Menu.

Secţiunea Taskbar Properties (accesibilă la click-dreapta pe Taskbar) a primit un nou tab numit Navigation, din care putem dezactiva meniul Charms afişat la trecerea cursorului în marginea stânga-sus/jos a ecranului. Tot aici putem alege dacă dorim ca sistemul de operare să pornească direct în modul Desktop, sau dacă dorim să folosim acelaşi wallpaper de fundal pentru Desktop-ul clasic şi Ecranul de Start. O altă opţiune interesantă este cea care permite extinderea funcţiei de căutare prezentată în ecranul de Start pentru a cuprinde toate fişierele din calculator, nu doar lista de aplicaţii instalate. Suplimentar, cei care preferă aplicaţii Desktop clasice în detrimentul celor optimizate pentru ecrane touch au posibilitatea să le aducă în faţa listei cu rezultate prezentate în Apps List.

Windows 8.1 va fi prezentat oficial în cadrul conferinţei Microsoft Build, programată să aibă loc în oraşul american San Francisco.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult