Ceasurile cu Wear OS vor putea fi folosite pentru deblocarea dispozitivelor Android și Chrome OS

09.01.2022
Ceasurile cu Wear OS vor putea fi folosite pentru deblocarea dispozitivelor Android și Chrome OS

Unul dintre avantajele ecosistemului Apple este ușurința cu care poți conecta dispozitivele între ele, lucru care s-a dovedit problematic de implementat de alte companii. Google dorește însă să ofere funcționalitate similară pe dispozitivele sale, promițând pentru viitorul apropiat posibilitatea de a debloca dispozitive precum laptop-uri sau smartphone-uri folosind un ceas cu Wear OS. Desigur, condiția este ca toate să folosească un sistem de operare Google.

Google depune eforturi pentru realizarea unui ecosistem Android mai coerent

Google a anunțat că utilizatorii de dispozitive cu Android sau Chrome OS vor putea să le deblocheze folosind ceasul. Această funcție va permite setarea unei parole care poate fi introdusă direct de pe ceas, iar după deblocare, ceasul poate apoi bloca respectivele dispozitive. Desigur, nu este o funcție tocmai nouă, întrucât utilizatorii de Chromebook puteau deja să își deblocheze laptop-urile folosind telefoanele. Singura diferență este că acum toate aceste dispozitive cu software Google pot interacționa între ele.

Mai interesant este că Google va permite funcția de Fast Pair pe mai multe dispozitive. La scurt timp după lansarea AirPods, Google a permis o capabilitate similară de conectivitate rapidă pentru căști Bluetooth pe dispozitive Android. Se pare că această funcție va veni acum și pe alte tipuri de accesorii sau dispozitive din casă. De exemplu, atunci când configurezi un nou televizor cu Android, sau un dispozitiv Nest, Chromecast sau altele compatibile, dacă ai un telefon cu Android, vei putea să le configurezi și să le conectezi între ele mult mai ușor, atât timp cât ambele sunt în proximitate.

De asemenea, toate vor recunoaște căștile cu Fast Pair. Vei putea astfel conecta căști de tip true wireless la un laptop cu Chrome OS sau televizor Android TV sau Google TV mult mai repede. Fast Pair va veni și pe Windows.

Nu în ultimul rând, Google dorește să ofere o experiență mai bună de utilizare multi-device, permițând căștilor să treacă automat de pe un dispozitiv pe altul, în funcție de nevoi. De asemenea, o funcție similară cu Spatial Audio de la Apple va veni și pe Android.

Nu este clar însă dacă toate aceste funcții vor veni pe toate dispozitivele cu Android, sau dacă vor fi necesare actualizări de sistem de la producători. De altfel, nu știm dacă aceste funcții vor fi disponibile pe anumite variante de Android sau doar pe cele mai recente.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult