Chrome 30 Beta pentru Android aduce control mai bun pentru taburi, căutare pentru imagini şi WebGL

23.08.2013
Chrome 30 Beta pentru Android aduce control mai bun pentru taburi, căutare pentru imagini şi WebGL

Utilizatorii browser-ului Chrome pentru Android vor beneficia la următoarea actualizare majoră de o serie interesantă de opţiuni, versiunea Beta cu numărul 30 aducându-le deja la îndemâna curioşilor care îl vor instala  din Google Play.

Cea mai vizibilă schimbarea este cea a modului de navigaţie între taburi. În locul vechiului gest de derulare laterală în zona marginilor paginii, o metodă uşoară dar şi foarte sensibilă la activări accidentale, Chrome 30 Beta propune o metodă nouă de control. Pentru accesul la lista de taburi deschise, utilizatorul va trebui să facă o derulare de sus în jos pe bara de adrese în locul apăsării butonului dedicat, iar comutarea între taburi va necesita un gest de derulare orizontală în aceeaşi zonă.

Un alt gest nou apărut în Chrome 30 Beta este controlul nivelului de zoom cu un singur deget. Util mai ales în cazul telefoanelor mobile, acesta se poate activa printr-o dublă apăsare pe ecran fără ridicarea degetului la final, în funcţie de direcţia derulării ulterioare, utilizatorul putând mări sau micşora nivelul de zoom.

Meniul browser-ului a primit şi el o mică actualizare care-l face mai rapid, utilizatorii putând deschide meniul şi activa opţiunile dintr-o singură mişcare, fără a ridica degetul de pe ecran. O funcţie nouă este şi integrarea Google Image Seach, orice imagine oferind şi opţiunea căutării online a pozelor similare.

Chrome 30 Beta aduce suport pentru accelerometru, permiţând dezvoltatorilor Web să integreze suport pentru orientarea ecranului  în paginile Web, iar site-urile care folosesc intensiv grafică 2D sau 3D vor beneficia de suportul WebGL. Acesta nu este însă activ pe orice configuraţie hardware, ci doar pe modelele puternice similare Qualcomm APQ8064.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News