Chrome Beta are acum suport pentru profile de utilizatori

29.08.2014
Chrome Beta are acum suport pentru profile de utilizatori

Noua variantă beta a browserului Chrome adaugă o funcţie foarte utilă pentru cei care folosesc un computer la care au acces mai multe persoane. Asemeni sistemului de operare Chrome OS, browserul de la Google are acum suport pentru mai multe conturi de utilizator, precum şi posibilitatea de a-l folosi în mod „guest”.

Schimbarea utilizatorilor se face din partea de sus a ferestrei, unde a fost integrat un meniu nou. Aici poţi vedea care este contul activ şi ai opţiunea de a schimba utilizatorul sau de a crea o fereastră nouă în mod incognito. Astfel, când altcineva vrea să folosească computerul, poate să aibă acces la propriile bookmark-uri, teme, setări şi parole salvate.

Momentan profilele de utilizatori nu pot fi considerate o nouă metodă de securizare a datelor, întrucât tranziţia de la un profil la altul nu necesită reintroducerea parolei. Chiar şi cineva care foloseşte un cont „guest” poate oricând să se folosească un alt cont deja salvat.

Pe lângă această nouă funcţionalitate, disponibilă atât pe Windows, cât şi pe Mac OS X şi Linux, noua variantă beta oferă şi suport pentru instrucţiuni pe 64 de biţi pe sistemul de operare de la Apple. În teorie, această tranziţie ar trebui să aducă o experienţă de browsing mai rapidă şi mai eficientă.

Aceste noi adiţii la Google Chrome vin la doar câteva zile după lansarea verisunii stabile cu numărul 37 a browser-ului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult