Chrome pentru desktop ar putea prelua încă o funcție utilă din versiunea pentru mobil a aplicației

15.11.2021
Chrome pentru desktop ar putea prelua încă o funcție utilă din versiunea pentru mobil a aplicației
Foto: Shutterstock

Testată deocamdată cu ediția Chrome Canary, opțiunea pentru realizarea și editarea capturilor de ecran care surprind întreaga lungime a paginii web ar putea ajunge și în versiunea Chrome pentru desktop.

Disponibilă deja de câteva luni în ediția Chrome pentru Android, această capabilitate diferă de funcția Print Screen prin faptul că imaginile generate acoperă doar conținutul paginii web și pot fi editate înainte de a fi salvate sau trimise mai departe folosind opțiunea Share.

Până acum, utilizatorii de PC-uri puteau beneficia de această funcționalitate doar prin instalarea unei extensii Chrome, sau altă aplicație specializată pentru capturi de ecran. Implementarea acestei capabilități direct în browserul web permite optimizarea performanțelor obținute și o experiență mai bună pentru utilizatori, care vor găsi setările relevante adăugate în meniul Share, la fel ca în versiunea de Android.

Momentan, pentru a încerca noua opțiune Take a screenshot pe PC trebuie să instalezi versiunea Chrome Canary 98, după care să modifici doi parametrii în meniul ascuns chrome://flags – „Desktop Screenshots” și „Desktop Screenshots Edit Mode„. Deoarece opțiunea pentru capturi de ecran se află în meniul Share, poți schimba pe Enabled și opțiunea ”Desktop Sharing Hub in Omnibox”, pentru a avea butonul Share adăgat la vedere și în bara de adrese.

La folosirea butonului Share vei găsi opțiunea pentru captură de ecran adăugată în meniu. Cu această funcție vei putea selecta partea de ecran pe care vrei să o incluzi în captura generată. Imaginea generată poate fi salvată direct sau mai întâi editată. Însă deocamdată, editorul nu este funcțional, funcționalitatea acestuia fiind în curs de implementare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News