Chrome pentru iOS primeşte widget şi funcţii noi

20.04.2015
Chrome pentru iOS primeşte widget şi funcţii noi

Cea mai recentă versiune a browserului Chrome pentru iOS aduce o multitudine de funcţii noi, majoritatea active în afara aplicaţiei principale. Este vorba despre posibilitatea de a deschide tab-uri, de a iniţializa căutări şi de a deschide link-uri copiate, fără a deschide mai întâi Chrome. De asemenea, cele câteva actualizări pentru interfaţă vor uşura experienţa de utilizare a tuturor celor obişnuiţi cu scurtăturile standard din iOS.

Centrul de notificări din iOS 8 este un spaţiu puţin explorat de către dezvoltatorii de aplicaţii. În ciuda lansării unor widget-uri chiar interesante, care pot crea scurtături către aplicaţii, care pot salva notiţe sau care pot oferi informaţii la o privire rapidă, nu foarte mulţi dezvoltatori s-au concentrat pe realizarea unor funcţii care să fluidifice accesul la o parte dintre funcţii. Google doreşte însă să ofere posibilitatea de a deschide o pagină de internet de oriunde, fie că doreşti să introduci o adresă, că doreşti să cauţi ceva, sau să deschizi un link deja salvat.

Widget-ul Chrome are trei butoane: New Tab, Voice Search şi Open Copied Link. Astfel, oricare funcţie din Chrome pe care doreşti să o accesezi dintre cele trei sunt la o apăsare de buton distanţă, indiferent de aplicaţia pe care o foloseşti în acel moment. Cu această ocazie, Google ar putea să mai câştige puţin teren în faţa utilizării browserului Safari pe iOS, întrucât copierea link-ului dintr-o aplicaţie şi deschiderea lui în Chome devine o operaţiune aproape la fel de simplă precum accesarea funcţiei „Open in Safari”.

Cu toate acestea, şi aplicaţia principală a primit câteva actualizări semnificative. Căutările sunt acum mai inteligente, oferind rezultate concrete chiar în sugestii. În cazul în care răspunsurile pot fi oferite direct în Google, precum informaţiile despre vreme, fus orar sau conversii valutare, acestea sunt servite direct, fără necesitatea finalizării unei căutări. Mai mult, întrucât Google ţine la interfaţa minimalistă, cu puţine butoane afişate, funcţia de reîmprospătare a paginii se face acum printr-un gest de glisare de sus în jos atunci când te afli în partea de sus a unui site. Odată cu aceste adiţii vine şi suport extins pentru extensii, cu posibilitatea de a completa căsuţe de text folosind parole din aplicaţii precum Password şi Lastpass.

Noul Google Chrome este disponibil chiar acum în App Store sub formă de download sau actualizare pentru cei care au deja aplicaţia instalată. În cazul în care aţi activat actualizările automate, este posibil ca aplicaţia să se fi actualizat automat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult