Chrome Remote Desktop, acum disponibil şi pentru dispozitive cu Android

17.04.2014
Chrome Remote Desktop, acum disponibil şi pentru dispozitive cu Android

Disponibil până acum doar în versiunea Google Chrome pentru PC, sub forma unei extensii ce poate fi instalată opţional, suportul Remote Desktop a fost adăugat şi în web browser-ul Chrome pentru dispozitive cu Android.

Astfel, utilizatorii de tablete şi smartphone pot de acum să acceseze desktop-ul PC-ului de acasă sau la birou, oricând şi oriunde au la dispoziţie conexiune la internet. Ca şi până acum, este necesară instalarea unei extensii Google Chrome, disponibilă sub forma unei aplicaţii de Android gratuită.

Sesiunile Remote Desktop sunt posibile atât prin reţele WiFi, cât şi conexiuni LTE de internet mobil, pentru conectare fiind necesară doar introducerea cotului PIN de identificare generat pe dispozitivul la care dorim să ne conectăm. Odată stabilită conexiunea iniţială, PC-urile pe care le accesăm folosind sesiuni Remote Desktop sunt păstrate într-o listă rapidă cu dispozitive asociate.

Extensia Chrome Remote Desktop pentru dispozitive cu Android poate fi instalată gratuit din magazinul de aplicaţii Google Play.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult