Cum faci backup la uTorrent

Cum faci backup la uTorrent

Pentru că tocmai a fost lansată prima variantă beta de uTorrent 2.0, foarte mulţi utilizatori se vor grăbi să facă upgrade-ul. Fie din cauza acestuia, fie la o reinstalare de Windows, există riscul ca toate setările şi torrentele aflate la seed să se piardă. Pierderea torentelor nu este tocmai plăcută. Deşi fişierele descărcate nu se pierd, torrent-ul propriu-zis dispare şi odată cu el se duce şi raţia. Aşa că nu strică să faci un backup înainte.

Operaţiunea este foarte simplă, dacă ştii locaţia în care uTorrent îşi ţine torrentele şi setările. În principiu, nu trebuie decât să salvezi în alt folder toate fişierele din acel director, pentru a le copia la loc după reinstalarea programului.

Nu trebuie confundate fişierele descărcate cu torrentele. Fără torrente, fişierele pe care le-ai descărcat, deşi există fizic, nu mai apar în uTorrent. Dacă nu mai sunt văzute de program, nu mai este posibil nici upload-ul fişierelor deja descărcate. Acestea au extensia „.torrent”.

uTorrent

Localizarea folder-ului

Folder-ul în care uTorrent îşi ţine torrentele diferă în funcţie de versiunea de Windows. De exemplu, pe Vista şi Windows 7 acesta este de genul C:\Users\userx\AppData\Roaming\uTorrent, unde userx este numele de utilizator.

Pentru a deschide folder-ul cu torrente nu trebuie să navighezi prin toate directoarele. Este suficient să deschizi căsuţa Run din meniul Start, să scrii %AppData%\uTorrent şi să dai Enter. Va fi deschisă automat o fereastră de Windows Explorer cu folder-ul respectiv.

uTorrent

Backup la torrente

Backup-ul nu înseamnă altceva decât copierea temporară a tuturor fişierelor în alt director. Selectezi toate fişierele şi le copiezi în alt folder, aflat eventual pe o altă partiţie dacă urmează faci o reinstalare pe curat de Windows.

Apoi, după reinstalarea programului, aceleaşi fişiere vor fi copiate la loc. Este recomandat că uTorrent să fie închis în tipul acestor operaţiuni. După aceea, toate torrentele şi setările vor fi restabilite.

Cea mai recentă versiune de uTorrent este 2.0 şi poate fi descărcată de pe go4it.ro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News