Cum poți instala Windows 11 22H2 mai devreme și ce noutăți aduce prima revizie importantă de Windows 11

11.06.2022
Cum poți instala Windows 11 22H2 mai devreme și ce noutăți aduce prima revizie importantă de Windows 11

Windows 11 22H2 ar putea fi considerată prima versiune „matură” de Windows 11, livrată cu funcții noi și numeroase remedii pentru bug-urile descoperite până acum.

Printre noutățile oferite se numără o nouă funcție spotlight wallpaper, care odată bifată te va „răsfăța” cu un nou wallpaper Windows la fiecare pornire a PC-ului (sau la anumite intervale de timp), dintr-o selecție aleasă pe sprânceană de către Microsoft. Această funcționalitate era disponibilă și până acum, însă doar pentru meniul Lock Screen.

O altă adiție este Live Captions, o nouă funcție intenționată pentru persoanele cu deficiențe de auz, care adaugă descrieri text pentru conținutul audio redat pe PC, fie că este vorba despre alerte de sistem semnalate cu tonuri auditive, sau conținut audio din alte surse.

Pe lista îmbunătățirilor majore intră și indispensabilul Task Manager, care poate fi afișat acum și cu temă de interfață Dark mode. Totodată, a fost adăugat și un nou tab Efficiency, în care găsești o listă cu aplicațiile mari consumatoare de memorie și procesor, împreună cu instrumente pentru punerea acestora sub un control mai strict. Această funcție ar putea fi deosebit de utilă pe configurațiile cu resurse de procesare limitate, oferind utilizatorilor o rezolvare facilă pentru situațiile care până acum se rezolvau fie prin reinstalarea sistemului de operare, sau upgrade-ul la un PC mai performant.

Microsoft a îmbunătățit și funcția Focus, adăugând un mod Do Not Disturb care permite ascunderea vastei majorități a mesajelor de notificare, exceptând pe cele bifate în mod expres ca fiind prioritare.

De asemenea, cei care foloseau deja funcția Snap Layouts pentru a obține potrivirea automată a ferestrelor pe desktop-ul Windows vor putea acum să tragă din partea de sus a ferestrei pentru a accesa opțiuni suplimentare.

O altă „noutate” este readăugarea suportului pentru comenzi drag-and-drop în taskbar. Spre exemplu, vei putea trage poze pentru editarea cu Photoshop, la fel cum făceai sub Windows 10.

Windows 11 22H2 va fi disponibil pentru instalare în mod oficial abia după jumătatea acestui an, cel  mai probabil în perioada lunii septembrie. Totuși, actualizarea a avansează rapid sub programul Release Preview, putând fi instalată prin simpla înrolare în programul Windows Insiders, accesând opțiunea cu același nume prezentă la secțiunea Windows Updates a meniului Settings.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult