Cum poți reda YouTube în fundal gratuit pe iPhone. TUTORIAL

22.09.2020
Cum poți reda YouTube în fundal gratuit pe iPhone. TUTORIAL

Chiar dacă în timpul perioadei de testare beta a sistemului de operare iOS 14, funcția picture-in-picture permitea redarea YouTube în fundal folosind browser-ul Safari, fără un abonament Premium, odată cu lansarea update-ului pentru iPhone, această funcție a fost blocată de YouTube. Pentru a reda clipuri și muzică în fundal, este necesar un abonament YouTube Premium, chiar și în browser acum, însă, din fericire, există acum și o metodă alternativă, pe care probabil că Google nu o mai poate bloca.

YouTube pe iPhone nu mai necesită abonament Premium pentru redare în fundal

Metoda pentru a sări peste limitările Google este simplă și rapidă și poate fi realizată de către oricine, fără prea mult efort. Este necesar doar un iPhone actualizat la versiunea iOS 14 (lista completă a telefoanelor compatibile aici) și accesarea site-ului YouTube.com din browser-ul Safari.

  1. Pornește browser-ul Safari
  2. Navighează pe site-ul YouTube.com
  3. Apasă pe butonul cu literele „aA” din bara de sus
  4. Apasă pe butonul „Versiunea Desktop”/„Request Desktop Website”
  5. Intră în modul de redare pe tot ecranul și apasă pe butonul „Picture-in-Picture”
  6. Poți părăsi acum YouTube sau deschide alte aplicații, iar redarea va continua deasupra conținutului sau chiar și în fundal

tutorial ios youtube

Clipul va rămâne deasupra altor aplicații și interfeței iOS, dar cu o glisare într-o parte, acesta poate fi ascuns, pentru a lăsa doar sunetul să fie redat. De asemenea, clipul poate fi redimensionat pentru a fi afișat într-un format mai mic sau mai mare pe ecran, peste alte aplicații.

Totodată, redarea în fundal atunci când ecranul telefonului este oprit este acum posibilă pe YouTube fără un cont Premium. Tot ce trebuie să faci este să închizi ecranul telefonului și din ecranul de blocare să apeși din nou pe butonul play. Astfel, sunetul va continua, această funcție fiind utilă în special pentru cei care ascultă muzică pe YouTube.

Această soluție funcționează acum, însă având în vedere că Google a blocat funcționalitatea originală, care permitea redarea în fundal și pe varianta de mobil, există posibilitatea ca și această metodă să fie blocată.

sursa: Lifehacker

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult