Cum redenumeşti automat subtitrările pentru serialele TV

18.03.2009
Cum redenumeşti automat subtitrările pentru serialele TV

Se dă următoarea situaţie: vrei să te uiţi la un serial pe calculator şi ai tot ce-ţi trebuie inclusiv floricele, fişiere video şi subtitrări. Doar că apare o problemă: player-ul tău video, din motive întemeiate, nu încarcă subtitrările. Din fericire există o rezolvare cât se poate de comodă şi simplă.

Principiul încărcării subtitrărilor

Un player video încarcă o subtitrare odată cu filmul deschis dacă aceasta îndeplineşte două condiţii: se află în acelaşi folder cu fişierul video şi are acelaşi nume ca acesta (cu excepţia extensiei, bineînţeles). Dacă subtitrarea îndeplineşte aceste două condiţii, ea va fi încărcată şi afişată automat de majoritatea playerelor video actuale.

Cu alte cuvinte, este musai să redenumeşti subtirarea pentru a fi recunoscută automat de player-ul video. Dar ce te faci când vrei să te uiţi la un sezon dintr-un serial care numără vreo 26 de episoade? Te apuci să redenumeşti manual 26 de subtitrări astfel încât să coincidă cu numele pe care le au fişierele video? Dacă nu ştii altă soluţie mai rapidă, probabil că da. Dar dacă eşti suficient de leneş pentru a-ţi pune mintea la contribuţie descoperi o soluţie mult mai comodă şi mai rapidă.

Soluţia salvatoare

Salvarea vine din partea unui mic program numit SubDude. Acesta redenumeşte automat toate subtitrările unui sezon dintr-un serial pe baza anumitor algoritmi.

subdude

Utilizarea aplicaţiei este cât se poate de simplă. Nu trebuie decât să-i indici (apăsând butonul Browse) folderul în care ai sezonul respectiv şi să apeşi butonul mare pe care scrie GO!. Una dintre condiţii este ca în folderul indicat să existe atât fişierele video, cât şi subtitrările. Programul dispune şi de funcţia Undo, în caz că redenumirea subtitrărilor nu decurge corect.

De reţinut că algoritmul folosit de acest program îl recomandă doar pentru seriale, nu şi pentru filmele normale. Pentru a redenumi subtitrările, algoritmul caută în numele fişierelor video caractere specifice serialelor, cum ar fi indicatoarele de sezon şi episod (S02E13, de exemplu).

SubDude poate fi descărcat de pe go4it.ro folosind link-ul de mai jos. Este o arhivă ale cărei fişiere trebuie salvate într-un folder, nu este necesară instalarea programul. SubDude este gratuit.

subdude

Urmărește Go4IT.ro pe Google News