Cum să-ţi faci cărţi de vizită – programe pe bani

02.07.2009
Cum să-ţi faci cărţi de vizită - programe pe bani
Aplicaţii creare carţi de vizită II

Biz Card Maker

E de prin 2003 şi mă întreb dacă producătorul acestui soft mai trăieşte. Se pot configura 3 contacte (profiluri) cu număr redus de detalii. Foarte puţine template-uri şi cam obosite, învechite. Complicat de utilizat nu e, dar nici prea simplu. Merge pentru design pe orizontală cât şi pe verticală. Opţiuni puţine de alegere a tipului de hârtie. Deşi antic, unii îl pot găsi destul de practic. Programul permite editarea oricăror elemente, setarea transparenţei, import imagini etc.

  • Mărime installer: 3,8MB
  • Compatibilitate: Windows Me/XP/2000/NT/98
  • Preţ: 20 USD (trial, 30 zile funcţionalitate 100%)
  • Link de download

BizCardMaker

Business Card Design Storm

Tot ceva mai antic şi dedemult, de prin 2006, pe care îl poţi însă folosi chiar şi cu un computer de-acu’ două secole, unul pe care rulează Windows 3.x. Are vreo 50 de template-uri, o interfaţă preabanală dar cu exact ce trebuie. În varianta necumpărată lasă un watermark peste printuri. E foarte usor de folosit si nu cere mai mult de cateva zeci de secunde pentru a pune la cale un card. Lucrează pe bază de layere (fiecare element al cărţii de vizită constituie un layer). M-a speriat: antivirusul m-a ameţit cu nişte mesaje la instalare şi inclusiv după pornirea programului, cum că acesta e fie infectat, fie potenţial dăunător. Dacă ai rezerve, nu-l încerca! Site-uri ca downloads.com şi Softpedia îl consideră lipsit de spyware.

  • Mărime installer: 4MB
  • Compatibilitate: Windows 95, 98, Me, 3x, XP, 2000, NT
  • Preţ: 24 USD (shareware)
  • Link de download

Business Card Design Storm

SF FixVis

Ja, ja, ja. Das is gut probabil, dar germana nu e Fix o limbă comestibilă pentru mine ci mai degrabă un Vis ciudat. L-am instalat însă în speranţa că poate pe la final o să am parte de interfaţă în engleză. Nici vorbă. La prima vedere e mai banal decât celelalte aplicaţii, dar bun pentru realizarea unui business card în câteva secunde. Ceva mai complex ar fi un program mai nou de-al lor numit SF-Visitenkarte Version 10 (vezi pagina web a producătorului). Cred că ar fi o alegere interesantă pentru cei care înţeleg graiul acela încâlcit.

  • Installer de 20 MB, shareware

SF FixVis

Business Card Studio

O aplicaţie elegantă, cu iconuri mari. Are o bază restrânsă de template-uri, în jur de 50. Uneltele însă îţi oferă libertate deplină de design. Se pot salva mai multe profile pentru persoane de contact. Există un minunat buton "Show Grid" (ca şi la aplicaţiile serioase editare grafică, de realizare a schemelor electronice etc.). În versiunea shareware sunt indisponibile unele opţiuni (de import-export, de exemplu) şi apare  frecvent o minifereastră din taskbar care-ţi aminteşte că nu ai cumpărat programul. Nimic agasant, mai ales că nu produc cărţi de vizită pe bandă rulantă. Lansat în 2005, dar merge! Mie cel puţin, îmi place.

  • Mărime installer: 3MB
  • Compatibilitate: Windows 95/98/ME/NT/2000/XP/2003
  • Preţ: 25 USD
  • Link de download 

Business Card Studio

Paraben’s Business Card Builder 6

Nu o lungesc. Seamănă leit cu Business Card Designer Plus 9 (prima din calup). Am impresia că e vorba de una şi aceeaşi aplicaţie ce brănduită diferit. Costă 25 USD cu perioadă de testarte gratuită de 15 zile, 4MB are installerul şi e compatibil cu toate Windows-urile de la 95 la XP. 

Visual Business Cards

Nu inhibă utilizatorul mai puţin instruit. Interfaţă simplă. Asta nu înseamnă ca aplicaţia nu e capabilă. Face business carduri cu orientare orizontală sau verticală, se pot configura mai multe profile (contacte), oferă o colecţie serioasă de imagini sugestive, backgrounduri şi borduri în clipart-ul integrat. La o prima vedere, trebuie să aibă peste 200 template-uri, pe categorii. În versiunea trial (30 zile),  cuvântul SAMPLE apare pe fiecare card printat.

  • Mărime installer: 10,5MB
  • Compatibilitate: Windows, orice versiune
  • Preţ: 20 USD
  • Link de download 

Visual Business Cards

Soluţia tuturor soluţiilor: BusinessCards MX (v. 3.98)

BusinessCards MX e un "băiat" cu foarte multe "kilograme". Nu, nu e gras, are o interfaţă super-sexy şi un creier cu greutate incluzând tot ce am putut găsi la celelalte programe de construit cărţi de vizită. Şi când spun multe kilograme mă refer la mărimea installerului de 73MB!!! – cât are o ditamai suită office. Vorbeşte mai multe limbi, inclusiv româna! Dispune de vreo 30 de categorii în care găseşti catralioane de template-uri tari şi la calitate ultra-extra, face export în CMYK, bază de date pentru prelucrarea rapidă a mai multe contacte, grilă pentru aliniere obiecte. Imaginile din traista aplicaţiei sunt de calitate înaltă, nu simple gif-uri de câţiva kilo – aşa cum am întâlnit la mai toate celelalte programe testate. Iar preţul nu e pe măsură, e la fel de mare sau mic ca al celorlalte aplicaţii. În versiunea shareware aplică watermark-uri la printare. Alegerea potrivită pentru a crea cărţi de vizită moderne, potrivite anului 2009.

  • Preţ: 85 lei (10 USD în plus pentru versiune cu 1100 de template-uri)
  • Compatibilitate: Windows 2000/XP/Vista
  • Link de download 

Business Cards MX

Aplicaţii creare carţi de vizită

Cum? Simplu! Cu aplicaţii dedicate. Sunt intuitive, nu necesită explicaţii de utilizare. Instalezi una care-ţi pare mai potrivită, introduci numele, funcţia şi mărimea de la pantof, alegi un design şi pui imprimanta la treabă. Care sunt minunatele aplicaţii comerciale afli din prima parte a acestui material. Le-am şi încercat. Pentru a doua parte sunt pregătite nişte programe gratuite, respectiv soluţii online sau de altă natură bune la înfăptuirea cărţilor de vizită.

Business Card Designer Plus 9

E deja compatibil Windows 7.  La pornire te întâmpină un Vrăjitor (wizard) şi poţi alege calea simplă de a crea în câteva secunde o carte de vizită ori bifând Show Advanced options. Alegi tipul de hârtie disponibilă şi standardul de dimensiuni al cardului. Pasul următor este să alegi template-ul cel mai potrivit business-ului tău din peste 100, ordonate pe categorii generice sau specifice: animale şi natură, antichităţi, cărţi, computere, dans, flori, alimente şi băuturi, hardware, sănătate, muzică, birou, nevoi personale, religie, sport, comerţ, transport etc.

Cu taburile suplimentare adaugi-modifici textul, background-ul, logo-ul companiei, fontul s.a. După ce obţii cam ceea ce ţi-ai propus dai finish, iar cu butoanele din stânga editezi dacă mai e necesar elementele din card, adaugi forme geometrice, schimbi o imagine, etc. . Poţi introduce şi un cod de bare bidimensional (banal, cum e cel de cu codul şi preţul produselor) – codul poate fi uşor scanat şi descifrat de smartphone-urile cu cameră foto. Poţi crea o bază de date cu mai multe contacte, astfel nu pe viitor nu mai pierzi vremea când schimbi formatul/stilul cardului completând de la zero cu informaţiile angajaţilor.

  • Compatibilitate: Windows 2003/Vista/Server 2008/2000/7/XP
  • Mărime installer: 13MB
  • Preţ: 30 USD (trial, 15 zile)
  • Link de download

Business Card Designer Plus

Belltech Business Card Designer Pro (v.5.2.1)

E bun. Porneşti cu peste 100 de template-uri destul de bune – mai ales pentru corporate, orientare orizontală sau verticală.  Modifici background-ul, dai ok. De-aici ai libertate totală de a modifica după imaginaţie, orice. Printează pe cele mai populare tipuri de hârtie pentru cărţi de vizită. Dacă nu l-ai cumpărat, versiunea shareware îşi lasă un watermark pe carduri la imprimare.

  • Mărime installer: 11 MB
  • Compatibilitate: Windows Vista/Me/XP/2000/NT/98
  • Preţ: 30 USD (shareware)
  • Link de download

Belltech Business Card Designer Pro

AMF Business Card Designer

Vezi că cere Microsoft Framework 1.1 la instalare. Simplu şi plăcut ca interfaţă. Icoane mari, n-ai nevoie de ochelari pe monitorul de 12 inci al minilaptopului. Îţi construieşti cartea de la aproape A la Z sau mai uşor, cu ajutorul unui Vrăjitor. Nu am găsit prea multe template-uri şi nici care să mă dea pe spate. Dacă eşti pretenţios n-o să-ţi ia secunde ci minute pentru a crea ceva mai special. Ai libertate de editare ulterioară. Poţi selecta între multe tipuri de hârtie, orientare orizontală sau verticală pentru business card.

  • Mărime installer: 11MB
  • Compatibilitate: Windows Vista/Me/XP/2000
  • Preţ: 93 lei (*30 USD, 15 zile trial)
  • Link de download

AMF Business Card Designer

Klick-N-View Business Cards

Este o aplicaţie pe care nu am încercat-o, având în vedere că e limitată la Windows XP şi ultima versiune stabilă a fost lansată în urmă cu mai bine de trei ani (feb. 2006). Detaliile de pe situl dezvoltatorului şi screenshot-ul aplicaţiei spun destule: include bază de date pentru procesarea rapidă a cărţilor de vizită pentru mai multe persoane, template-uri, suportă o gamă variată de formate de imagine (cu sau fără transparenţă), diverse unelte de adăugare/editare text, poze şi forme geometrice. Interfaţă pe placul pasionaţilor de Photoshop.

  • Compatibilitate: Windows XP
  • Mărime installer: 8MB
  • Preţ: 24 USD (30 zile trial cu anumite limitări de funcţionalitate)
  • Link de download

Klick-N-View Business Cards

EZ Beans Simple Business Cards

Installer de 5MB, costă doar 2 dolari, 7 zile îl poţi folosi gratis spre evaluare. Cine reuşeşte să-l instaleze pe Windows XP, să-l testeze sănătos. Mie mi-a murit monitorul în momentul în care am dat clic pe install! Am fost nevoit să restartez laptopul ca să dacă mai funcţionează :-). Motiv pentru care n-am încercat o a doua instalare. Este – potrivit indicaţiilor de pe situl dezvoltatorului –  un program cu câteva template-uri la care trebuie doar să schimbi textul şi să dai print.

Badge Maker

Stai aşa! Kilobistic vorbind, ăsta e cel mai mic program comercial (installer de 700KB). Şi cel mai costisitor: 50 USD. Şi la banii ăştia mie mi-a oferit o frumoasă eroare după instalare (o fi înnebunit laptopul meu după atâtea instalări de programe de făcut cărţi de vizită)? Nu mai contează. Aşa că, dear "powerful, easy-to-use software application for designing and printing professional quality business cards" hai, pa!

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News