Curând vei putea folosi Windows Updates și pentru reinstalare Windows, lăsând neatinse setările și aplicațiile

18.07.2023
Curând vei putea folosi Windows Updates și pentru reinstalare Windows, lăsând neatinse setările și aplicațiile

Microsoft testează cu cea mai recentă versiune Windows 11 Canary o nouă modalitate de a repara probleme Windows, folosind Windows Updates.

Adăugată la secțiunea System > Recovery a meniului Settings, opțiunea ”Fix problems using Windows Update” promite să rezolve aproape orice problemă legată de funcționarea Windows. Totul se face prin Windows Updates, descărcând și reinstalând de pe serverele Microsoft toate fișierele sistemului de operare.  Operațiunea se face fără pierderea setărilor personalizate de tine, sau a aplicațiilor instalate anterior. Totuși, în „culisele” sistemului de operare pot apărea modificări. Spre exemplu, driverele pentru diversele componente PC vor fi înlocuite cu versiuni agreate de Microsoft, iar anumite funcții precum setările de rețea vor trebui reconfigurate.

Potrivit blogului Windows Insider, noua opțiune este gândită să mențină dispozitivul în siguranță și actualizat rezolvând eventuale probleme de funcționare în același timp cu aplicarea celor mai recente patch-uri prin Windows Update.

Merită spus că există deja și opțiunea ”Fix problems without resetting your PC”, care promite autodepanarea problemelor Windows fără pierderea setărilor sau a aplicațiilor instalare. Aparent, noua variantă face același lucru, dar asigurând și că fiecare componentă Windows este actualizată la cea mai recentă versiune disponibilă. În continuare, există și opțiunea ”Reset PC”, de folosit pentru reinstalarea „pe curat” a sistemului de operare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult