CyanogenMod prezintă Gello, un nou web browser open-source pentru dispozitive cu Android

02.07.2015

CyanogenMod, dezvoltatorul aflat în spatele celebrei versiuni alternative de Android distribuită sub acelaşi nume, a dezvăluit că lucrează la un nou web browser numit Gello.

Proiectul dezvoltat în regim open-source are la bază motorul Chromium şi va fi disponibil pentru tablete şi telefoane cu sistem Android, oferind numeroase opţiuni pentru personalizare. Încă în lucru, web browser-ul este subiectul unei prezentări video cu durată de 5 minute, pusă la dispoziţie de CyanogenMod.

Aparent, Gello nu va fi disponibil pentru Cyanogen OS – sistemul de operare livrat pe modelul smartphone OnePlus One. În schimb, CyanogenMod va include noul web browser în ROM-ul de Android pentru dispozitive root-ate, la o dată ulterioară.

Între timp, din clipul de prezentare aflăm că noul web browser va oferi suport pentru salvarea paginilor web pentru lectură offline, abilitate de a schimba locaţia pentru download de fişiere şi redenumirea acestora, respectiv setări pentru protejarea intimităţii care pot fi aplicate per-site, cum ar fi blocarea ferestrelor pop-up şi a reclamelor.

CyanogenMod prezintă Gello, un nou web browser open-source pentru dispozitive cu Android

Din păcate anunţul făcut în reţeaua Google+ de către reprezentantul CyanogenMod, Joey Rizzoli, nu menţionează şi o dată de lansare. Aflăm în schimb că web browserul propus ca alternativă mai flexibilă pentru Google Chrome nu va putea rula pe dispozitive vechi şi mai puţin puternice, care au partiţii de sistem cu spaţiu de stocare limitat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult