De Paşte, MAE le aminteşte românilor că pot instala aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”

De Paşte, MAE le aminteşte românilor că pot instala aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”
MAE aminteşte românilor care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în App Store şi Google Play), care oferă informaţii, sfaturi în cazul pierderii actelor şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situaţii speciale.
 
Aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” este utilă în următoarele situaţii:
 
1. Alertă în caz că apare vreun pericol în ţara respectivă. Se setează ţara în care călătoreşti (fie manual, fie automat). Se poate activa şi alerta prin SMS.
 
2. Procedurile în caz de accident, îmbolnăvire sau în cazul pierderii sau furtului de documente.
3. Informaţii de călătorie utile, din toate statele lumii.
 
4. Alertele de călătorie sunt valabile doar în străinătate, nu şi în România.
 
În cazul în care nu este folosită aplicaţia, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro, unde se postează anunţuri de călătorie în timp real.
 
 
Un astfel de anunţ, care poate fi primit prin aplicaţie sau poate fi citit pe pagina web, este adresat turiştilor români aflaţi în Austria. Potrivit unui comunicat MAE emis vineri, în contextul demersurilor împotriva traficanţilor şi a migraţiei ilegale, Poliţia austriacă a reluat controalele temporare ale vehiculelor la frontiera cu Ungaria, care vor fi efectuate prin sondaj, în special pentru districtele Neusiedl am See, Eisenstadt, Mattersburg şi Oberpullendorf.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult