Dezvoltatorul Firefox concediază 250 dintre angajați și promite schimbări majore în strategia de business

12.08.2020
Dezvoltatorul Firefox concediază 250 dintre angajați și promite schimbări majore în strategia de business

Resimțind din plin efectele pandemiei COVID-19, dezvoltatorul Firefox anunță un plan de restructurare care prevede concedierea a 250 dintre ce aproximativ 1000 de angajați. Într-o postare pe blog, șeful Mozilla Mitchell Baker reclamă impactul semnificativ asupra veniturilor realizate, determinând abandonarea planului de business pentru 2020.

Planuri prea ambițioase pentru Firefox?

Nefiind vorba de faliment, angajații care își pierd locul de muncă vor primi compensații semnificative, având venituri asigurate până cel puțin la 31 decembrie 2020. De asemenea, vor avea acces la bonusurile alocate anterior, iar Mozilla s-a angajat să ajute cât mai mulți oameni să găsească noi locuri de muncă. De asemenea, mai sunt afectați și 60 de angajați de la birourile Mozilla din Taipei.

Simutan, Mozilla se angajează să continue eforturile pentru crearea unui web browser mai eficient, care să contribuie la „un internet mai sigur și mai bun”. Asta presupune continuarea unor investiții în tehnologii conexe, precum serviciul VPN abia anunțat.

Aceasta este a doua rundă de concedieri la Mozilla de anul acesta, dezvoltatorul Firefox renunțând încă din luna ianuarie la alți 70 de angajați. La vremea respectivă, Mitchell Baker a spus că reducerea de personal s-a datorat eșecului de a câștiga suficienți bani prin produsele generatoare de venituri ale Firefox. Având în vedere competiția oferită de Google și Microsoft, va fi interesant de văzut cum anume va performa Firefox de acum înainte, web browser-ul fiind intrat într-o perioadă de declin, chiar dinainte ca efectele COVID-19 să-și facă simțită prezența.

Teoretic, Moziila ar deja o un plan de salvare sub forma lui Firefox Fenix, o versiune hibridă de Firefox care preia elemente din actuala versiune Firefox şi Firefox Focus, browserul fără istoric de navigare creat pentru accesarea anonimă a site-urilor preferate. Rezultatul ar trebui să fie un web browser cu adevărat modern și foarte rapid, în măsură să rivalizeze cu adevărat cele mai noi iterații Microsoft Edge și Google Chrome.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult