Dezvoltatorul Ubuntu Linux renunţă la planurile pentru dezvoltarea unei alternative Android

07.04.2017
Dezvoltatorul Ubuntu Linux renunţă la planurile pentru dezvoltarea unei alternative Android

Centrat în jurul „Unity”, o interfaţă universală care urma să funcţioneze atât cu versiunea pentru PC a Ubuntu Linux dar şi adaptarea acestuia pentru smartphone, proiectul pentru dezvoltarea unui sistem de operare unificat care să unească platformele desktop, server, smartphone şi tablete în spatele nucleului Ubuntu Linux a fost abandonat.

În anunţul făcut printr-o postare pe blog, dezvoltatorul Ubuntu Linux pune decizia în seama „nevoii de a investi în proiectele care să contribuie la dezvoltarea companiei”.

Creată din dorinţa de forţa pătrunderea în piaţa smartphone, adaptarea Ubuntu Linux cu interfaţă Unity nu s-a dovedit suficient de puternică sau familiară pentru a concura Android sau iOS. Totodată, aceeaşi interfaţă Unity a nemulţumit utilizatorii tradiţionali ai versiunii Ubuntu pentru PC, strategia adoptării forţate a unui design optimizat pentru ecrane touch fără a ţine cont de nevoile celor care urmau să îl folosească amintind de „tratamentul” administrat de Microsoft utilizatorilor Windows 8.

Fără capacitatea financiară de a suporta un eşec similar celui avut de Microsoft cu adaptarea pentru smartphone a Windows 10, compania a anunţat reintroducerea interfeţei GNOME începând cu următoarea versiune Ubuntu Linux şi concentrarea activităţilor în jurul platformei desktop.

Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult