Dropbox oferă noi opţiuni pentru editarea şi salvarea documentelor

Autor: Aurelian Mihai 06.02.2015
Dropbox oferă noi opţiuni pentru editarea şi salvarea documentelor

Încercând să rămână cu un pas înaintea competiţiei, Dropbox oferă acum utilizatorilor posibilitatea să deschidă fişiere direct în aplicaţiile preferate, fără a le descărca mai întâi în memoria dispozitivului. Similar, modificările aduse sunt salvate direct în spaţiul de stocare online, nemaifiind necesară încărcarea de pe hard disk a fişierului proaspăt modificat.

Dropbox aduce schimbări modului în putem accesa fişiere stocate în contul de utilizator

Cu versiunea actualizată a interfeţei web, documentele depozitate în contul Dropbox pot fi vizualizate direct, folosind funcţia preview. Pentru editare folosim butonul Open, deschizând documentul direct în aplicaţia căreia îi este asociat tipul de fişier respectiv. Astfel, descărcarea fişierului într-o locaţie aleasă manual pe hard disk nu mai este necesară. După ce terminăm, la folosirea butonului Save în cadrul aplicaţiei modificările sunt aplicate direct fişierului păstrat în contul Dropbox, noua versiune fiind sincronizată automat pentru toate dispozitivele conectate.

Trebuie spus că Dropbox nu este primul serviciu de stocare cloud care oferă aceste facilităţi. Google a lansat o extensie pentru web browser-ul Chrome încă din luna noiembrie, oferind funcţionalitate similară utilizatorilor Google Drive.

Pentru a beneficia imediat de aceste modificări puteţi instala de aici ultima versiune Dropbox pentru PC. 

Tags: