Dropbox va putea să creeze fişiere Office direct din aplicaţia de iOS

07.05.2015
Dropbox va putea să creeze fişiere Office direct din aplicaţia de iOS

Aplicaţia Dropbox pentru iOS va primi în viitorul apropiat un update destul de important. Acesta se concentrează în principal pe crearea de fişiere noi, deşi funcţiile principale ale serviciului implică stocarea în cloud a conţinutului. Desigur, aceste adiţii nu vor fi singurele care vor fi incluse în viitoarea actualizare, fiind promise mai multe noutăţi.

Întrucât acum există suport oficial pentru Microsoft Office pe iOS, cei care au aplicaţiile Word, Excel şi Power Point instalate vor putea crea fişiere în aceste formate direct din Dropbox. Această funcţie vine în completarea posibilităţii de editare a acestor tipuri de documente, disponibilă deja de mai multă vreme. Acestea vor fi create direct în folderul din Dropbox selectat, fără a fi nevoie de urcare în cloud manuală.

Alături de această capabilitate, va fi inclusă şi posibilitatea de a lăsa comentarii pentru fiecare fişier în parte direct din aplicaţie. Cei care au acces la respectivele fişiere sau foldere pot vedea comentariile, iar Dropbox va trimite notificări fiecăruia atunci când un nou comentariu este publicat. Este greu pentru servicii precum Dropbox să inoveze după atâţi ani de perfecţionare, însă chiar şi aceste elemente aparent minore pot fi de ajuns pentru a îmbunătăţi experienţa de utilizare.

Cel mai recent update al aplicaţiei de iOS a venit cu o interfaţă regândită în jurul celor mai utilizate fişiere recente. Sortarea se face automat, iar fişierele sunt ordonate în funcţie de ultima accesare. Din păcate pentru utilizatorii de Android, încă nu au fost oferite detalii despre aducerea acestor funcţii noi pe platforma Google. Chiar dacă Dropbox nu vorbeşte despre aplicaţia pentru Android, cu siguranţă toate îmbunătăţirile vor ajunge eventual şi pe Play Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult