Duşmanii bateriei telefonului: cele mai gurmande zece aplicaţii Android

Duşmanii bateriei telefonului: cele mai gurmande zece aplicaţii Android

„Mai puternic” şi „mai mare” sunt cuvinte-cheie pentru producătorii de telefoane mobile, însă goana după procesoare mai puternice şi ecrane cu diagonale sau rezoluţii mai mari are un impact direct asupra autonomiei. Iar dacă producătorii de telefoane încearcă să optimizeze cât mai bine consumul energetic, eforturile lor sunt uneori subminate de aplicaţiile software prost optimizate.

Producătorul de software KS Mobile, cunoscut pentru aplicaţiile Battery Doctor sau Clean Master pentru platforma Android, a publicat un top al celor des întâlniţi duşmani ai acumulatorilor din telefoanele noastre. Compania nu a detaliat metodologia folosită pentru aprecierea consumului energetic, însă a afirmat că topul este întocmit pe baza frecvenţei declanşării alertelor de consum, ceea ce ne face să credem că datele sunt culese cu ajutorul aplicaţiei Battery Doctor.

Conform KS Mobille, topul  aplicaţiilor gurmande este următorul:

1   Camera360 Ultimate   PinGuo Inc.   Camera
2   Outlook.com   Microsoft + SEVEN   Mail
3   EZ Weather Forecast & Widget   EZMobs   Weather
4   Viki: Free TV, Movies & News   Viki, Inc   Media
5   Zello PTT Walkie-Talkie   Zello Inc   Messaging
6   Temple Run 2   Imangi Studios   Games
7   Imo free video calls and text   imo.im   Messaging
8   Racing Moto   Top Casual Games   Games
9   Fruit Ninja   Half Brick Studios   Games
10   Candy Crush Saga   King, Ltd   Games

Trebuie să subliniem că aceste produse nu sunt cele mai gurmande aplicaţii pe care le-aţi putea găsi în Google Play, ci mai degrabă cele mai gurmande aplicaţii cu care aveţi şansa să vă întâlniţi deoarece sunt produse populare. Rezolvările pentru consumul exagerat de energie al acestor produse software pot veni doar din partea producătorilor, acest top având un rol consultativ care v-ar putea permite să găsiţi un vinovat pentru autonomia scăzută şi, eventual, să-l înlocuiţi cu alt produs software similar.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News