DVDRipping cu un singur click

10.11.2008
DVDRipping cu un singur click

DVDRipping-ul este în general un proces destul de complicat pentru utilizatorii obişnuiţi. Din cauza setărilor complexe şi a celor două, trei sau chiar patru programe care sunt necesare uneori, acest proces nu prea a fost accesibil oricui. BitRipper este un program care vrea să schimbe acest lucru prin simplificarea DVDRipping-ului.

Pentru cei neiniţiaţi în tainele calculatoarelor, DVDRipping este procesul prin care un film în format DVD este salvat într-un format compresat, de regulă XviD sau DivX. Adică se trece de la codec-ul MPEG2 folosit de DVD-uri, la MPEG4. În funcţie de setările făcute, un DVD compresat poate încăpea pe unul ori două CD-uri.

Ce ştie BitRipper

BitRipper are mai multe atuuri. În primul rând, simplitatea interfeţei şi uşurinţa folosirii îl recomandă utilizatorilor începători şi medii. Salvarea unui DVD în format compresat poate fi realizată la propriu, printr-un singur click, cu acest program.

BitRipper

În doilea rând, intrând în amănunte tehnice, BitRipper reuşeşte să simplifice operaţiunea de DVDRip prin unificarea a două procese: decriptarea DVD-ului şi compresia video. În loc să foloseşti câte un program pentru fiecare din cele două operaţiuni, sau să le realizezi în două etape separate în acelaşi program, cu BitRipper dai un singur click iar el realizează automat atât decriptarea, cât şi compresia.

BitRipper poate lucra şi cu DVD-uri normale, de 4.7 GB, şi cu DVD-uri de peste 8 GB. De asemenea, acest program este capabil să decripteze majoritatea tipurilor de protecţie CSS.

În practică

Primul pas este să bagi DVD-ul în unitate (sau să dai mount imaginii, dacă ai un ISO) şi să deschizi programul. Vei fi întâmpinat cu o mică fereastră în care este detectat DVD-ul din unitatea optică. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să alegi track-ul (dacă îţi par foarte multe şi nu ştii pe care să-l alegi, te poţi orienta în funcţie de timpul afişat). Al doilea – să alegi locul şi numele sub care va fi salvat filmul (la Output).

BitRipper

Apoi poţi să dai direct Start ripping, sau să te duci la Settings şi să configurezi compresia. La Settings poţi să alegi codec-ul folosit pentru compresie (video şi audio), să schimbi rezoluţia şi/sau proporţia imaginii şi eventual să optezi pentru normalizarea sunetului. De asemenea, poţi configura programul ca după încheierea ripping-ului să scoată automat discul din unitate sau să închidă calculatorul.

BitRipper

Am testat acest program cu setările implicite iar rezultatul a fost foarte bun. Pur şi simplu am deschis programul, am ales track-ul şi am dat click pe butonul Start ripping. E chiar atât de simplu.

BitRipper

BitRipper este un program pe care îl recomand utilizatorilor care nu sunt experţi pe partea de ripping sau editare video. Este mic, foarte uşor de folosit şi mai ales gratis. La început era shareware, dar recent producătorul a decis să-l ofere gratuit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News