Edge Color Notifications: notificările Samsung pe toate telefoanele cu Android

09.03.2015
Edge Color Notifications: notificările Samsung pe toate telefoanele cu Android

A trecut doar o săptămână de la dezvăluirea noilor smartphone-uri Samsung Galaxy S6 şi S6 Edge, însă asta nu i-a împiedicat pe dezvoltatorii de aplicaţii să lanseze o aplicaţie care emulează una din funcţiile cele mai interesante ale modelului cu ecran curbat. Edge Color Notifications este o aplicaţie care adaugă culori pe marginea ecranului telefonului atunci când există notificări, poate rula pe orice dispozitiv cu Android şi este disponibilă deja în Google Play Store.

Ecranul curbat de pe noul Galaxy S6 Edge nu oferă acelasi grad de funcţionalitate extinsă, asemeni modelului Galaxy Note Edge. Samsung a decis să folosească marginile rotunjite pentru a adăuga semnale vizuale luminoase atunci când primeşti apeluri, mesaje, e-mail-uri sau orice alt tip de notificări. Ei bine, aplicaţia Edge Color Notifications împrumută aceste atenţionări şi le adaugă pe toate smartphone-urile cu Android disponibile. Cea mai bună parte este că notificările sunt complet personalizabile.

Poţi seta telefonul să lumineze marginile într-o anumită culoare atunci când eşti apelat de un anume contact, sau să lumineze într-o nuanţă specifică atunci când există notificări pentru mesaje SMS. Poţi alege să afişeze culoarea pe partea stângă, pe partea dreaptă sau pe ambele părţi ale display-ului simultan, poţi alege dimensiunea bandei de culoare, cât şi animaţii pentru afişare. Mai mult decât atât, creatorul aplicaţiei susţine că utilizarea Edge Color Notifications nu are efecte secundare nedorite. Durata de utilizare a telefonului nu va avea de suferit, iar memoria RAM nu va fi încărcată inutil.

Ce nu va adăuga această aplicaţie este un ecran curbat. Cu siguranţă efectul de pe Samsung Galaxy S6 Edge este mult amplificat atunci când telefonul este întors cu display-ul în jos pe masă şi începe să lumineze pentru a atenţiona utilizatorul. Având în vedere că Modelele Edge de la Samsung sunt momentan singurele care vin cu ecran curbat pe laterale, utilitatea acestei aplicaţii scade considerabil. Asta nu înseamnă că nu vom primi în viitor astfeld e terminale sau că nu poate fi o aplicaţie interesantă pe cele deja existente, însă efectul este mult diminuat. Edge Color Notification este disponibil gratuit pentru download de pe Google Play Store.

Download Color Edge Notification

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult