Ediţia aniversară Firefox 33.1 a fost lansată cu noi opţiuni pentru protejarea intimităţii utilizatorilor

11.11.2014
Ediţia aniversară Firefox 33.1 a fost lansată cu noi opţiuni pentru protejarea intimităţii utilizatorilor

Mozilla Foundation s-a mândrit dintotdeauna cu politica sa de protejare a datelor utilizatorul şi, cu ocazia aniversării a zece ani de la lansarea primei versiuni a browser-ului Firefox, a anunţat o actualizare minoră a versiunii curente 33 care aduce două noi instrumente menite să protejeze intimitatea.

Deoarece noul Firefox 33.1 este o actualizare minoră lansată la mijlocul tradiţionalului ciclu de dezvoltare de şase săptămâni, acesta nu aduce nici o modificare notabilă de ordin tehnic. Rostul acestei versiuni este însă altul, Firefox 33.1 oferind două mici noutăţi menite să protejeze mai bine datele utilizatorului.

Un modul complementar pentru Incognito Mode, noul buton Forget permite ştergerea rapidă a tuturor datelor de navigare din ultimele 5 minute, ultimele două ore sau întreaga zi. După instalarea pe curat sau actualizarea versiunii curent instalate, Firefox 33.1 va prezenta un mic tutorial şi va sugera activarea acestui nou buton. Funcţia nu este nouă, însă Mozilla Foundation speră că utilizatorii începători vor descoperi mai uşor aceste opţiuni şi le vor folosi atunci când accesează Internetul de pe un calculator străin sau folosit în comun cu alţi utilizatori.

Cea de-a doua noutate este introducerea în cadrul listei cu motoare de căutare şi a serviciului DuckDuckGo. Un motor de căutare apreciat pentru faptul că nu foloseşte metode de urmărire a activităţii utilizatorilor, DuckDuckGo a putut fi adăugat manual şi până acum, însă de acum va fi oferit în mod implicit.

Odată cu Firefox 33.1, Mozilla Foundation lansează oficial şi spaţiile sponsorizate care vor apărea în cadrul New Tab Page şi care vor oferi conţinut considerat relevant. Această noutate nu va fi probabil pe placul multor utilizatori, însă Mozilla afirmă că aceste spaţii publicitare vor respecta clauzele de confidenţialitate deja folosite până acum şi vor putea fi dezactivate după bunul plac al utilizatorului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News