ESET a lansat noua familie de produse NOD32 Antivirus 8 şi ESET Smart Security 8

22.10.2014
ESET a lansat noua familie de produse NOD32 Antivirus 8 şi ESET Smart Security 8

ESET NOD32 Antivirus 8 şi ESET Smart Security 8 includ noi module de protecţie anti-botnet, funcţii avansate de blocare a exploit-urilor, protecţie împotriva atacurilor de tip phishing şi capacităţi de scanare a fluxurilor de date din mediile sociale.

Adresate utilizatorilor casnici, noile produse oferă un nivel crescut de securitate la folosirea serviciilor de online banking, protecţie împotriva mesajelor email infectate şi ameninţările ce apar în timpul sesiunilor de navigare web, spune Ignacio Sbampato, Chief Sales & Marketing Officer la ESET. “Împreună cu protecţia noastră anti-malware multiplu premiată, suntem încrezători că noile funcţionalităţi adăugate vor aduce valoare sporită clienţilor noştrii.”

ESET a lansat noua familie de produse NOD32 Antivirus 8 şi ESET Smart Security 8

Potrivit Cisco Annual Security Report 2014 şi 2014 Midyear Security Report, exploit-urile Java sunt responsabile pentru până la 91% din cazurile de infectare  înregistrate până în luna noiembrie 2013, respectiv până la 93% începând cu anul 2014,  urmate la mare distanţă de exploit-uri care se propagă folosind vulnerabilităţi ale programelor Adobe Reader, Microsoft Excel şi Microsoft Word, cu o cotă de 3%.  Aceşti indicatori de configuraţii compromise indică de obicei un comportament total neobişnuit al unei aplicaţii software anume, manifestat prin încercări de preluare a controlului sau „exploatare” a unor vulnerabilităţi specifice aplicaţiei respective, cu scopul final de a obţine controlul asupra întregului computer. Atât ESET NOD32 Antivirus 8 cât şi ESET Smart Security 8 protejează utilizatorii de PC-uri împotriva acestui tip de ameninţări prin modulul Enhanced Exploit Blocker.

ESET Smart Security 8 oferă în plus şi funcţie anti-botnet care protejează computerul împotriva tentativelor prin care se încearcă preluarea controlului de la distanţă cu scopul folosirii acestuia  în scopuri răuvoitoare, în cadrul unor vaste reţele de calculatoare infectate, controlate de către atacatori (reţelele botnet). În 2014, Raportul Verizon ce investighează pierderile de date arată că activitatea botnet a reprezentat cea mai activă categorie de crimeware, reprezentând 86% din totalul atacurilor. ESET Smart Security 8 protejează împotriva atacurilor botnet căutând modele de comunicaţii de reţea nespecifice, indicatori pentru activitatea acestor reţele. ESET Smart Security 8 mai oferă şi modul Anti-theft (anti-furt), Control Parental şi Firewall Personal.

Produsele ESET NOD32 Antivirus 8 şi ESET Smart Security 8 sunt disponibile pentru download şi pot fi utilizate gratuit timp de 30 zile.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult