Facebook închide încă o aplicaţie mai puţin populară: Paper

04.07.2016
Facebook închide încă o aplicaţie mai puţin populară: Paper

Facebook obişnuia să lanseze foarte multe aplicaţii pentru smartphone-uri în trecut, printre care s-a regăsit şi Paper, o tentativă de a concura cu Flipboard şi alte aplicaţii de ştiri. Odată cu închiderea Facebok Creative Labs, compania a început să scoată din circulaţie anumite aplicaţii mai puţin populare, printre care se regăseşte şi Paper. De luna viitoare, aplicaţia nu va mai putea fi folosită, aceasta urmând să dispară de pe magazinul de aplicaţii Apple.

Paper a fost lansat în urmă cu doi ani, exclusiv pe iOS. Aceasta folosea un design modern pentru a extrage din fluxul de ştiri doar articole interesante şi le prezenta într-un mod mai plăcut decât simpla încărcare a unui site într-un browser. Desigur, aceste funcţii au fost deja integrate în aplicaţia principală Facebook sub forma Instant Articles, multe dintre site-urile populare de ştiri folosind deja această capabilitate. Întrucât numărul de utilizatori pentru Paper nu a fost niciodată foarte mare, sunt puţine motive pentru care aplicaţia ar putea să rămână listată pe AppStore.

Începând cu data de 29 iulie, această aplicaţie va dispărea complet. Utilizatorii fideli au primit deja notificări care îi atenţionează despre iminenta închidere, aceştia fiind îndemnaţi să folosească aplicaţia principală Facebook, care oferă deja o experienţă similară. Practic, Paper pare să fie încă unul dintre experimentele reţelei de socializare, rezultatele sale asigurând o expeienţă mai bună de utilizare în celelalte produse pe care le oferă.

Având în vedere că aplicaţia Paper a fost limitată doar la platforma iOS şi că foarte puţini utilizatori de iOS i-au dat importanţă, probabil că lipsa ei nu va afecta foarte multe persoane.

Citeşte şi Facebook a lansat Paper, un Flipboard pentru conţinutul celei mai mari reţele de socializare

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult