Facebook Mentions: social media pentru celebrităţi

18.07.2014
Facebook Mentions: social media pentru celebrităţi

Facebook a lansat o nouă aplicaţie pentru mobile, dedicată exclusiv celebrităţilor. Aceasta se numeşte Facebook Mentions şi a fost momentan lansată doar pe AppStore-ul iOS. Aceasta poate fi descărcată chiar acum, însă nu poate fi accesată decât de utilizatorii care au un profil sau o pagină verificată, statut obţinut doar de către persoanele publice (artişti, politicieni, jurnalişti, brand-uri, etc.).

Pe lângă posibilitatea de a publica conţinut nou pe Facebook din aplicaţie, cea mai utilă funcţie a noului software este titularul tab „mentions”, care urmăreşte tot conţinutul creat de alţi utilizatori despre respectiva persoană. Astfel, artistul şi/sau purtătorul său de cuvânt pot să monitorizeze toate articolele pe care ceilalţi utilizatori le publică pe Facebook cu tag către profilul verificat şi pot răspunde la întrebări sau pot face „damage control” direct din aplicaţie.

Facebook Mentions

Aceasta este o funcţie foarte asemănătoare cu tabul „@” din Twitter şi o unealtă utilă celor care vor să îşi protejeze şi să îşi îmbunătăţească imaginea în social media. Aparent Facebook Mentions există de ceva vreme, deşi abia acum a devenit o aplicaţie listată pe AppStore. În urmă cu aproape două luni, clipul video de pe Facebook în care Dr. Dre şi Tyreese Gibson sărbătoreau achiziţia Beats de către Apple, a fost publicat prin intermediul acestei aplicaţii.

Chiar dacă aplicaţia este disponibilă chiar acum şi poate fi descărcată de oricine din AppStore, aceasta nu poate fi folosită decât de cei cu profile verificate. Încă nu există o variantă pentru Android sau detalii despre o lansare pe Google Play Store. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult