Facebook Messenger testează o funcţie pentru transcrierea mesajelor vocale în formă text

19.01.2015
Facebook Messenger testează o funcţie pentru transcrierea mesajelor vocale în formă text

Facebook testează o nouă funcţie pentru aplicaţia Messenger care va permite utilizatorilor să citească şi răspundă în formă text la mesajele primite în căsuţa vocală.

Aflată momentan la stadiu experimental şi disponibilă unui grup restrâns de utilizatori, funcţia de transcriere a mesajelor este gândită pentru situaţiile când din diverse motive nu putem asculta şi răspunde mesajelor vocale lăsate de alţi utilizatori. Similară celei oferită deja în aplicaţia Google Voice, funcţia de transcriere apelează la un motor de recunoaştere vocală pentru convertirea mesajelor vocale în formă text, la care putem răspunde folosind tastatura telefonului mobil sau tabletei.

Facebook Messenger ar putea primi funcţie de transcriere a mesajelor

Din păcate în lipsa mai multor impresii din interiorul grupului de testare nu putem şti cât de eficientă este funcţia de recunoaştere vocală raportat la soluţiile oferite de Google pentru platforma Android şi nici care sunt limbile suportate. În funcţie de rezultatele programului de testare, aplicaţia Facebook Messenger ar putea primi funcţia de transcriere în mod oficial la o dată ulterioară. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult