Facebook pune controlul în mâinile utilizatorilor cu News Feed Preferences

10.07.2015
Facebook pune controlul în mâinile utilizatorilor cu News Feed Preferences

Facebook s-a bazat întotdeauna pe algoritmii proprii pentru a livra conţinut către fluxul de ştiri al utilizatorilor. Acum însă reţeaua de socializare oferă mai mult control asupra surselor din partea cărora putem primi noutăţi prin News Feed Preferences, o funcţie nouă disponibilă în acest moment doar în aplicaţia pentru mobile.

News Feed Preferences este un nou meniu în categoria „More” a aplicaţiei, care este împărţită pe mai multe categorii. Prima este „Prioritize who to see first”, o listă de contacte şi pagini, care pot fi adăugate într-o listă preferenţială. Contactele alese primesc o steluţă albastră în dreptul lor, iar articolele publicate de acestea vor fi primele de fiecare dată în News Feed. Acestea sunt marcate corespunzător şi nu înlocuiesc complet algoritmul Facebook. Articolele obişnuite vor fi în continuare afişate, însă mai jos, sub conţinutul marcat în această nouă listă.

Următoarea categorie încurajează utilizatorii să elimine complet din News Feed persoanele sau paginile pe care nu vor să le mai urmărească, fără să le şteargă din lista de prieteni. Acest lucru putea fi făcut manual pentru fiecare contact sau pagină în parte, însă aceasta este prima dată când pot fi eliminate mai multe dintr-un foc. În altă ordine de idei, Facebook încearcă să încurajeze reconectarea cu vechile contacte din lista de „unfollow” şi oferă într-un meniu separat o listă de pagini pe care ai dori să le urmăreşti.

Aceste setări sunt bine venite şi ar trebui să îmbunătăţească rezultatele din News Feed considerabil, întrucât controlul este acum în mâinile utilizatorilor. News Feed Preferences este disponibil în aplicaţia de Facebook pentru iOS şi Android chiar acum şi probabil că se găseşte deja pe dispozitivele utilizatorilor care au activat funcţia de actualizări automate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult