Faimoasa tastatură SwiftKey soseşte şi pe iOS, dar cu limitările de rigoare ale platformei

31.01.2014
Faimoasa tastatură SwiftKey soseşte şi pe iOS, dar cu limitările de rigoare ale platformei

Un sistem de operare închis precum iOS are câteva avantaje, cum ar fi promisiunea unei superiorităţi a securităţii sau stabilităţii, însă acesta poate deveni repede şi o sursă de nemulţumire atunci când utilizatorul nu se poate bucura de toate avantajele unei platforme deschise. Tastatura SwiftKey, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate aplicaţii Android, a ajuns în sfârşit şi pe iOS, însă într-o formă limitată de restricţiile platformei.

Spre deosebire de Android, unde utilizatorul poate opta pentru ce tastatură doreşte şi se poate bucura astfel de predicţii mai bune, recunoaşterea cuvintelor scrise de mână, faimoasa trasare precum cea popularizată de Swype sau orice alt beneficiu de natură grafică sau funcţională, utilizatorii iOS trebuie să se mulţumească cu oferta Apple.

Dezvoltatorii software pot scrie aşa-numitele extensii de tastatură, care aduc butoane suplimentare sau alte beneficii, însă acestea nu pot fi implementate decât la nivelul fiecărei aplicaţii în parte şi nu pot deveni disponibile pentru restul sistemului de operare. Bazându-se pe acest truc, câţiva producători au lansat editoare de text cu tastaturi superioare celei native din iOS, însă metoda de lucru este primitivă deoarece obligă utilizatorul să folosească aplicaţia cu tastatură îmbunătăţită şi să copieze apoi textul în aplicaţia dorită. Uneori, această metodă este mai bună decât nimic…

La trei ani după debutul pe platforma Android, tastatura SwiftKey este acum disponibilă şi pe iOS în cadrul aplicaţiei SwiftKey Note. Dezvoltată în colaborare cu Evernote, aplicaţia oferă utilizatorilor celebra predicţie inteligentă care este capabilă să înveţe cuvintele mai des folosite de utilizator şi să ofere astfel sugestii mai bune. Prin integrarea suportului Evernote, aplicaţia are atât acces la mesajele deja scrise pe baza cărora îşi poate ajusta motorul de predicţie, dar poate fi utilizată şi ca aplicaţie pentru crearea de notiţe, fără a beneficia însă de formatările avansate sau inserarea de imagini specifică Evernote.

SwiftKey Note pentru iOS

La fel ca versiunea pentru Android, SwiftKey Note oferă corecţii lexicale pentru trei limbi în acelaşi timp şi sincronizarea sugestiilor învăţate între terminale, dar nu include momentan şi faimoasa metodă de trasare Flow. SwiftKey oferă dezvoltatorilor interesaţi posibilitatea integrării faimoasei tastaturi în cadrul altor aplicaţii, accesul fiind însă momentan restricţionat de acordul explicit al producătorului până la lansarea unui API deschis.

Aplicaţia necesită iOS 7 şi este disponibilă gratuit în App Store.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News