Fără patch-uri lunare pentru Windows 10

Fără patch-uri lunare pentru Windows 10

Cunoscut printre utilizatori drept Patch Tuesday, calendarul săptămânal după care erau livrate actualizările pentru platforma Windows va fi abandonat. În schimb, în loc să primească toate patch-urile disponibile într-o singură zi (de obicei marţi), Windows 10 va avea parte de un flux constant de actualizări, eliminând decalajul ce apărea între finalizarea patch-urilor şi aplicarea lor efectivă pe dispozitivele utilizatorilor.

Dezvăluirea a fost făcută de Terry Myerson, vicepreşedinte Microsoft şi lider al diviziei Operating Systems, în cadrul unei conferinţe ţinută zilele trecute. ˝Compania va livra patch-urile imediat ce sunt disponibile, generând un flux constant de inovaţie pe durata fiecărei luni˝, declara vicepreşedintele Microsoft.

Fără Patch Tuesday, actualizările de securitate vor putea fi aplicate imediat, evitând decalajele de câteva zile sau chiar săptămâni, în care PC-urile utilizatorilor rămân vulnerabile la atacuri.

Fără patch-uri săptămânale pentru Windows 10

˝Cu toţii ştim că lucrul cel mai important de făcut pentru a proteja securitatea unui dispozitiv, sau afacere, este să fim la zi cu ultimele versiuni software, inclusiv cele mai noi patch-uri˝, declară oficialul Microsoft.

În loc de Patch Tuesday, utilizatorii vor avea de ales între un aşa numit „fast ring” şi „slow ring„, primul livrând patch-urile imediat ce sunt publicate iar al doilea după un calendar precis, grupate în calupuri transferabile cu un singur download.

Din păcate, o consecinţă nedorită pentru scurtarea timpului de livrare a pachetelor de actualizare ar putea fi strecurarea mai uşoară a patch-urilor cu probleme, insuficient testate înainte de a fi publicate. De altfel, chiar şi cu vechiul calendar săptămânal astfel de probleme au mai apărut, anumite patch-uri fiind retrase de Microsoft după ce au cauzat utilizatorilor mai multe probleme decât rezolvau.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult