FeedDemon, cel mai bun client RSS

FeedDemon, cel mai bun client RSS
Ce mai oferă FeedDemon

Reglaj fin pentru RSS

FeedDemon te lasă să optezi pentru reguli generale sau pentru configurarea fiecărui flux în parte. De exemplu, poţi alege 30 de minute ca interval general de actualizare, dar poţi totodată să alegi doar 5 minute pentru anumite fluxuri. Acelaşi lucru este valabil pentru numărul de subiecte pe care FeedDemon la salvează pe calculator. Îi poţi spune câte subiecte să salveze pe calculator pentru fiecare flux în parte, dar poţi, de asemenea, să-l configurezi să şteargă automat toate ştirile mai vechi de o lună (poţi alege orice perioadă).

FeedDemon

Shortcut-uri

Dacă preferi tastatura pentru o viteză mai mare de utilizare, poţi apela la shortcut-urile oferite de FeedDemon. Cu ajutorul acestora poţi trece de la un flux la altul, de la un director la altul sau poţi marca ştirile ca fiind citite. FeedDemon permite configurareashortcut-urilor. Dacă cele default nu ţi se par suficient de rapide, le poţi modifica după bunul plac.

FeedDemon

RSS offline

Prefetching este una dintre cele mai interesante funcţii. Prin intermediul acesteia FeedDemon poate salva pe calculator toate ştirile noi primite prin RSS pentru a putea fi cititeoffline, în cazul în care pică internetul, de exemplu. Prefetch-ul poate fi activat automat, la fiecare update al fluxurilor pentru a nu fi surprins de picarea conexiunii, dar poate fi demarat şi manual, la cererea expresă a utilizatorului.

FeedDemon

Sincronizare

Sincronizarea fluxurilor RSS este funcţia care îl apropie pe FeedDemon de clienţii RSS online. Să presupunem că citeşti ştirile prin RSS atât la birou, cât şi acasă şi nu vrei să fii pus în situaţia de a citi aceleaşi ştiri de două ori sau de a şterge manual toate ştirile pe care le-ai citit deja pe alt calculator. Dacă instalezi FeedDemon atât pe calculatorul de la birou, cât şi pe cel de acasă ai posibilitatea de a sincroniza conţinutul fluxurilor între cele două calculatoare. Sincronizarea se face prin intermediul serviciului NewsGator, pe care trebuie să-ţi creezi un cont. După ce îţi creezi contul, trebuie să introduci în FeedDemon numele şi parola, iar acesta va realiza automat sincronizarea prin intermediul serverului NewsGator.

FeedDemon

Watch the news

Watches este o altă funcţie deosebit de utilă. Să presupunem că te interesează în mod special ştirile legate de CES 2008. Creând un aşa-numit Watch, pe baza cuvintelor CES 2008, FeedDemon va separa automat subiectele care vizează acest subiect şi te va anunţa când va primi ştiri noi despre CES 2008.

FeedDemon

FeedDemon este cu siguranţă şi fără urmă de îndoială cel mai bun client RSS de desktop. Niciun alt program nu se ridică la nivelul funcţionalităţii oferite de FeedDemon. Concurenţa pentru FeedDemon vine din partea clienţilor online, precum GoogleReader . Ca funcţionalitate, FeedDemon este mai bun şi ca aceste servicii, dar este lipsit de avantajul unui serviciu online: accesul rapid de pe orice calculator conectat la Internet.

RSS pentru toată lumea

Dacă vrei să fii la curent cu ştirile care te interesează şi vrei să le primeşti chiar în momentul în care acestea sunt publicate, soluţia este să adaugi fluxurile RSS go4it.ro în clientul tău RSS. Vei fi astfel la curent cu cele mai importante noutăţi din IT. Însă dacă nu eşti familiarizat cu tehnologia RSS şi nu ştii ce program să alegi, atunci am un singur nume pentru tine: FeedDemon. De ce? Pentru este cel mai bun client RSS de desktop (program de Windows) şi că, începând de azi, este gratuit.

Cum adaugi fluxuri RSS

Există mai multe modalităţi prin care poţi adăuga fluxuri RSS în FeedDemon. În primul rând, programul include o listă cu câteva sute de fluxuri RSS din care le poţi alege pe cele din domeniile care te interesează. În al doilea rând, poţi introduce adresa exactă a fluxului RSS pentru site-ul care te interesează. Sau mai simplu, poţi să dai CTRL +N în FeedDemon şi să introduci doar adresa site-ului respectiv, iar programul va scana şi va adăuga automat fluxul oferit de acesta (funcţia poartă numele autodiscovery).

Dacă site-ul oferă mai multe tipuri de fluxuri RSS, FeedDemon ţi le va afişa, iar tu le poţi bifa pe cele care te interesează. De exemplu,go4it .ro îţi pune la dispoziţie fluxuri pentru fiecare categorie de subiecte (Calculator, Curiozităţi, Revistă etc.) dar şi sortate în funcţie de tipul conţinutului: poţi subscrie doar la ştirile sau doar la articolele publicate pego4it .ro. În fine, o ultimă posibilitate de adăugare a fluxurilor RSS în FeedDemon este importul. Dacă ai folosit alt program înainte, poţi exporta lista fluxurilor în formatOPML, lista pe care o vei importa mai apoi în FeedDemon.

Citirea ştirilor

Odată adăugate fluxurile RSS, poţi începe să citeşti cele mai noi subiecte recepţionate pe această cale. Poţi organiza fluxurile RSS pe categorii, în funcţie de domeniul subiectelor respective. FeedDemon oferă două moduri de afişare a ştirilor: e-mail şi newspaper. În modul e-mail, ştirile sunt afişate în acelaşi fel în care clienţii de e-mail afişează mesajele electronice. În acest mod, poţi selecta şi citi fiecare ştire în parte, la fel ca în cazul e-mail-urilor.

FeedDemon

Modul newspaper este mult mai practic dacă primeşti multe ştiri prin RSS. În cazul acestui mod, ştirile sunt afişate, una sub alta, în cadrul unei pagini Web. FeedDemon te lasă să alegi numărul de ştiri care să fie incluse în cadrul unei pagini. În modul newspaper, poţi alege unul din cele 6 stiluri diferite de afişare a ştirilor, fiecare din cele 6 dispunând de alt design, alte culori şi alte fonturi.

FeedDemon

Browser integrat

FeedDemon nu numai că îţi afişează fluxurile RSS, dar îţi permite şi vizitarea paginii care conţine ştirea respectivă. Pentru încărcarea site-urilor Web, FeedDemon foloseşte motorul de Internet Explorer. Adică în loc să se deschidă browser-ul Web când dai click pe titlul ştirii, pagina respectivă poate fi deschisă tot în FeedDemon, într-un tab nou. Dacă preferi totuşi să deschizi paginile în browser-ul Web, FeedDemon te lasă să alegi unul din browserele pe care le ai instalate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News