Fii la curent cu condiţiile meteo în Firefox

10.10.2007
Fii la curent cu condiţiile meteo în Firefox

În condiţiile schimbărilor climatice şi a vremii capricioase este mai important ca oricând să fim la curent cu temperatura şi condiţiile meteo. Iar cum cei mai mulţi dintre noi oricum ne petrecem o bună parte a zilei navigând pe Internet, de ce nu am profita de acest lucru pentru a şti la orice oră cum e vremea afară? Nu de alta, dar poate mai ieşim la un moment dat din birou sau din casă.

Plecând de la premisa că dacă tot stăm pe Internet, folosim Firefox, putem fi la curent cu starea vremii direct din browser-ul celor de la Mozilla, cu ajutorul unei extensii. Este vorba de Forecastfox Enhanced, extensie care poate fi instalată de aici. Evident că după ce o instalezi, pentru fi funcţională, trebuie să închizi şi să redeschizi Firefox.

După restartarea browser-ului, va fi afişată fereastra de configurare a extensiei. Primul lucru pe care îl ai de făcut este să introduci codul oraşului. Dacă nu-l ştii, apeşi butonul Find Code şi scrii numele oraşului. Apoi trebuie să alegi unitatea de măsură, adică cea metrică, pentru a fi afişată temperatura în grade celsius.

În fereastra cu setările generale, unde ai ales oraşul şi unitatea de măsură, mai poţi specifica zona browser-ului unde vor fi afişate informaţiile legate de starea vremii. Eu îţi recomand să alegi status-bar ca loc de plasare. În primul rând, pentru că pe bara de status din Firefox informaţiile sunt uşor de văzut, fără însă a-ţi distrage atenţia de la conţinutul paginilor vizitate. În al doilea rând, pentru că pe status-bar nu ocupă spaţiu suplimentar. Dacă ai alege o bară separată pentru Forecastfox Enhanced, asta ar însemna spaţiu mai mic pentru vizualizarea site-urilor.

Forecastfox Enhanced

Forecastfox Enhanced împarte informaţiile meteo în 4 module: Radar, vremea curentă, prognoza zilei şi prognoza următoarelor zile. Radar-ul este o imagine din satelit a condiţiilor curente, importată de pe site-ul AccuWeather. De fapt, toate informaţiile meteo au ca sursă acest site. Sursa şi dimensiunea imaginii Radar pot fi modificate.

Forecastfox Enhanced

Afişarea condiţiilor meteorologice poate fi configurată după bunul plac. Poţi opta doar pentru afişarea simbolurilor (soare pentru vreme frumoasă, nori şi picături pentru ploaie etc.) sau poţi afişa suplimetar diverse alte informaţii ca text: temperatura măsurată, temperatura resimţită de om, cantitatea de precipitaţii, probabilitatea de apariţie a furtunilor, faza lunii etc. Pentru a alege tipurile de informaţii care vor fi afişate trebuie să apeşi butonul Customize şi să copiezi codul corespunzător în căsuţa Label.

Forecastfox Enhanced oferă mai multe seturi de simboluri. Dacă nu-ţi place, de exemplu, cum este desenat soarele în setul original de simboluri, poţi descărca alt set, cu alte simboluri, de aici. Poţi, de asemenea, să alegi intervalul de timp, la care informaţiile sunt împrospătate. În mod implicit, condiţiile meteo sunt împrospătate la fiecare jumătate de oră.

Forecastfox Enhanced nu este singura extensie pentru Firefox care furnizează informaţii legate de starea meteo, direct în fereastra browser-ului. Este însă cea mai bună, mai configurabilă şi beneficiază de suportul unuia dintre cele bune servicii online de meteorologie, AccuWeather. Dovadă acestui fapt, stă popularitatea de care Forecastfox Enhanced se bucură, regăsindu-se în permanenţă în listele extensiilor recomandate şi apreciate de utilizatori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News