File History, protecţia superioară a datelor din Windows 8

11.07.2012
File History, protecţia superioară a datelor din Windows 8

Într-un articol publicat pe blogul „Building Windows 8„, unde dezvoltatorii Microsoft aduc constant noutăţi despre dezvoltarea şi progresul viitorului sistem de operare, a fost descris şi noul serviciu de backup şi restaurare care va fi implementat în cadrul acestei versiuni.

Urmând să înlocuiască limitatul Windows Backup and Restore din Windows 7, care nu permitea restaurarea facilă a fişierelor sau directoarelor din arhivele copiilor periodice de siguranţă create, File History va crea din oră în oră copii de siguranţă pentru fişierele modificate din librăriile Windows Explorer, desktop, lista de site-uri favorite sau lista de contacte. Acesta va permite şi realizarea unor copii de siguranţă pentru alte fişiere şi directoare, însă utilizatorul va trebui să le adauge la o librărie deja existentă sau să creeze una nouă.

File History Windows 8

În prezent, Windows Vista şi Windows 7 oferă totuşi posibilitatea de restaurare a fişierelor prin opţiunea Previous Version, însă aceasta este mai dificil de utilizat, salvează datele doar local şi, în plus, nu permite crearea unei copii de siguranţă decât în momentul în care sistemul de operare execută o operaţie de backup sau un Restore Point. În contrast cu acest mod de lucru, File History din Windows 8 funcţionează în permanenţă, permite salvarea unor copii de siguranţă din oră în oră şi permite salvarea pe unităţi de stocare externe sau de reţea.

Restaurarea fişierelor individuale, dificilă cu Windows Backup and Restore deoarece presupune montarea imaginii în format Virtual Hard Disk şi răsfoirea acesteia, se va face acum în câţiva paşi simpli. Utilizatorii pot accesa direct din interfaţa Windows Explorer opţiunea History, aceasta afişând apoi în mod grafic stările salvate ale directoarelor sau fişierelor.

File History Windows 8

File History Windows 8

File History Windows 8

Conform declaraţiilor Microsoft, această îmbunătăţire a serviciilor de backup din Windows 8 este o consecinţă a ratei de utilizare de numai 5% a curentului serviciu de backup din Windows 7. Implementând o interfaţă superioară şi un mod de lucru îmbunătăţit, Microsoft speră ca File History să fie mai atrăgător pentru utilizatori iar problema datelor pierdute să aibă o incidenţă mai mică.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News