Firefox 20 aduce un manager mai bun pentru fişierele descărcate şi Private Browsing separat

Firefox 20 aduce un manager mai bun pentru fişierele descărcate şi Private Browsing separat

Îndrăgitul browser Firefox a ajuns la versiunea cu numărul 20, iar Mozilla Foundation a implementat în cadrul acesteia o serie de opţiuni, unele cerute de multă vreme de către utilizatori, şi ceva îmbunătăţiri pentru protejarea stabilităţii şi securităţii.

Cea mai vizibilă noutate este noul panou pentru controlul fişierelor descărcate, care aduce o binevenită actualizare vechii ferestre dedicate până acum acestui scop. Acest panou oferă un buton amplasat în dreapta câmpului pentru căutare din Navigation Toolbar, acesta afişând o bară de progres pentru fişierele descărcate, timpul estimativ rămas şi cele mai recente trei fişiere. Acesta oferă si acces direct la panoul Downloads, integrat alături de History, Tags şi Bookmarks în cadrul Library, care permite managementul tuturor fişierelor descărcate, copierea adresei URL a fişierului sau deschiderea paginii de origine.

Cea de-a doua opţiune majoră este posibilitatea de deschidere separată a uneia sau mai multor ferestre pentru Private Browsing, fiind eliminat astfel comportamentul deranjant al versiunilor anterioare, care închideau fereastra sau ferestrele curent deschise.

Panoul Developer Tools a primit şi el o actualizare de interfaţa, acesta structurând mai bine categoriile de instrumente oferite şi putând fi detaşat de fereastra originară şi amplasat pe un alt ecran.

Pe lista schimbărilor mai puţin evidente se numără izolarea superioară a plugin-urilor problematice, Firefox avertizând utilizatorul despre blocarea acestora în câteva secunde şi permiţând închiderea lor fără a afecta stabilitatea întregului browser, şi opţiunea de avertizare a schimbării motorului de căutare implicit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News