Firefox 30: buton pentru Sidebar, GStreamer 1.0 pentru Linux şi securitate mai bună

11.06.2014
Firefox 30: buton pentru Sidebar, GStreamer 1.0 pentru Linux şi securitate mai bună

Versiunea cu numărul 29 a browser-ului Mozilla Firefox a adus ca noutăţi o interfaţă complet refăcută şi noul serviciu de sincronizare Firefox Accounts, deci era de aşteptat ca actualizarea care va urma după aceasta să nu fie tot atât de interesantă. Lansată ieri, versiunea 30 a celebrului browser aduce câteva noutăţi interesante.

Interfaţa actualizată Australis a fost îmbunătăţită în noua versiune 30 cu un buton care oferă acces rapid la barele laterale pentru conţinut. Acesta nu este însă activat în mod implicit, însă cei care vor acces rapid la Bookmark, History sau conţinutul altor aplicaţii care folosesc Sidebars.

Începând cu Firefox 30, cele mai multe dintre plug-in-uri nu vor mai fi activate în mod implicit. Cu excepţia modulelor software considerate sigure de către Mozilla, toate celelalte plug-in-uri vor necesita consimţământul utilizatorului înainte de a fi activate şi folosite.

Utilizatorii platformei Linux vor beneficia de un suport multimedia mai bun. Firefox 30 foloseşte în mod implicit GStreamer 1.0 şi aduce suport mai bun pentru codec-uri, accelerare hardware şi alte îmbunătăţiri faţă de vechea versiune 0.1 folosită până acum.

La această listă de noutăţi se adaugă tradiţionalele deficienţe şi breşe de securitate reparate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News