Firefox 31: blocarea fişierelor malware, New Tab page schimbat şi suport nativ PDF şi OGG

22.07.2014
Firefox 31: blocarea fişierelor malware, New Tab page schimbat şi suport nativ PDF şi OGG

Versiunea 29 a browser-ului Firefox ne-a adus o interfaţă nouă şi alte câteva îmbunătăţiri, însă versiunea următoare nu a fost prea interesantă. Mozilla a actualizat popularul său browser la versiunea cu numărul 31, iar aceasta oferă ca noutăţi blocarea descărcării fişierelor malware, un New Tab Page modificat şi compatibilitate nativă cu formatele PDF şi OGG.

Cea mai atractivă noutate este opţiunii blocării descărcării fişierelor considerate suspecte, o extensie a serviciului Google Safe Browsing. Mozilla Firefox foloseşte acest serviciu pentru blocarea paginilor care conţin malware sau care sunt folosite pentru phising de multă vreme, însă compania a reuşit să implementeze acum şi tehnologia de blocare pe care utilizatorii browser-ului rival Chrome o cunosc deja.

Această nouă opţiune nu este încă finalizată, browser-ul Firefox neputând face încă diferenţa dintre o descărcare iniţiată de utilizator şi una iniţiată chiar de către pagina Web. Nici rata de detecţie nu este la înălţimea implementării din Google Chrome, însă Mozilla a afirmat că o va îmbunătăţi.

Firefox 31 pentru Windows oferă acum suport nativ pentru documentele în format PDF şi fişierele audio/video OGG. Motorul de afişare a fost îmbunătăţit cu suport pentru fişierele HTML5 Video care conţin subtitrări şi pentru variabilele CSS3. Verificarea certificatelor de securitate a fost şi ea îmbunătăţită, Firefox 31 folosind o nouă bibliotecă de funcţii pentru managementul acestora.

În final, pagina celor mai des accesate site-uri (New Tab Page) a fost îmbogăţită cu un câmp pentru căutare care foloseşte aceleaşi setări cu tradiţionala casetă de text din partea superioară a interfeţei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News