Firefox 59 primeşte setare pentru blocarea solicitărilor de abonare la notificări pop-up, emise de unele site-uri

Firefox 59 primeşte setare pentru blocarea solicitărilor de abonare la notificări pop-up, emise de unele site-uri

Mozilla Foundation a decis să ia atitudine împotriva site-urilor care abuzează de opţiunea pentru trimiterea de alerte pop-up către dispozitivele utilizatorilor, afişând în mod insistent solicitări de abonare tuturor vizitatorilor.

Apărut în urmă cu ceva timp, ca o facilitate pentru informarea rapidă a utilizatorilor cu privire la publicarea de nou conţinut interesat pe site-urile preferate, sistemul de alerte pop-up funcţionează chiar şi fără ca site-ul vizat să fie deschis într-un tab de navigare. Previzibil, administratorii web motivaţi să-şi sporească prin orice mijloace numărul de vizitatori privesc această funcţie ca pe un mijloc de a atrage înapoi o parte dintre vizitatorii ocazionali.

De acum, utilizatorii Firefox vor putea opta pentru acceptarea mesajelor de notificare doar din surse aflate pe o listă de site-uri considerate de încredere. Astfel, solicitările pentru alerte pop-up vor fi ascunse în mod automat, chiar de la prima vizită pe un site cu reputaţie îndoielnică.

Noua setare poate fi găsită la secţiunea „Privacy & Security” din meniul de configurare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult