Firefox a ajuns la versiunea 37: HTTP/2 îmbunătăţit şi compatibilitate HMTL5 superioară cu YouTube

Firefox a ajuns la versiunea 37: HTTP/2 îmbunătăţit şi compatibilitate HMTL5 superioară cu YouTube

Mozilla a lansat versiunea cu numărul 37 al popularului său browser Firefox, acesta neremarcându-se însă cu prea multe noutăţi semnificative. Cu toate acestea, actualizarea este utilă deoarece repară anumite probleme cu redarea video YouTube de care s-au lovit utilizatorii versiunii anterioare şi îmbunătăţeşte compatibilitatea HTTP/2.

Firefox 37 este compatibil cu setul de specificaţii Media Source Extensions, permiţând astfel redarea anumitor fluxuri video HTML5 cu rezoluţie mai mare de 720p care sunt găzduite pe YouTube. Redarea video HTML5 este inclusă de multă vreme în browser-ul Firefox, însă anumite site-uri, printre care şi YouTube, necesită în plus compatibilitatea cu tehnologia DASH, care asigură controlul dinamic al ratei de transfer, şi Media Source Extensions. Suportul a fost însă activat doar pentru H.264, nu şi pentru VP9.

Suportul HTTP/2, care a devenit oficial începând cu versiunea anterioară, beneficiază acum în plus şi de compatibilitatea cu extensia Alternative Services. Importantă pentru intimitatea utilizatorului extensia AltSvc va putea activa criptarea TLS chiar dacă browser-ul insistă să folosească HTTP/1.1 din cauza unor elemente străine prezente în pagină.

Securitatea a fost îmbunătăţită prin implementarea OneCRL, o metodă rapidă de actualizare a listei de certificate digitală care poate fi utilă în cazul descoperirii unor probleme cu legitimitatea acestora.

Mozilla Firefox 37 activează acum în mod implicit şi Heartbeat, un sistem online pentru colectarea impresiilor utilizatorilor despre calitatea software-ului. Pe lângă aceste noutăţi, Firefox 37 repară 13 breşe de securitate, îmbunătăţeşte serviciul de chat Hello şi protecţie mai bună împotriva spoofing-ului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News