Firefox OS 2.5 poate fi testat pe dispozitivele Android

12.11.2015
Firefox OS 2.5 poate fi testat pe dispozitivele Android

Mozilla vorbeşte despre Firefox OS de câţiva ani buni, însă dispozitivele bazate pe acest sistem de operare nu au fost lansate decât în câteva ţări emergente. Compania încearcă însă să ofere o mostră celor curioşi despre capabilităţile software-ului său mobil, fără a fi nevoie să cumpere un telefon nou sau să încerce să îl instaleze pe telefonul actual în locul Android-ului. Pentru a testa Firefox OS 2.5 nu trebuie decât să înstalaţi un simplu fişier .apk.

Firefox OS 2.5 rulează astfel direct în Android  sub forma unui software de tip launcher. Acesta înlocuieşte interfaţa clasică a sistemului de operare Google cu cea proprietară Mozilla, care pare să fie destinată telefoanelor cu ecrane şi rezoluţii mici. Aplicaţiile sunt dispuse pe trei coloane şi oferă pictograme de dimensiuni generoase. Desigur, aceasta nu este întreaga experienţă Firefox OS, dar poate oferi o idee despre ceea ce oferă telefoanele care au acest sistem de operare pre-instalat.

Această versiune a software-ului se află încă într-un stadiu incipient de dezvoltare fiind marcată ca „Developer Preview”, deci încă există destule probleme nerezolvate. Mozilla îi atenţionează pe cei care doresc să testeze Firefox OS 2.5 sub Android că folosirea butonului „back” ar putea crea rezultate neplăcute în anumite situaţii. Desigur, aceasta nu este o problemă. Launcher-ul Firefox OS poate fi dezinstalat asemeni oricărei aplicaţii.

Dacă sunteţi interesaţi să testaţi Firefox OS 2.5 pe telefonul personal, Mozilla oferă pachetul spre download oricui. Pentru a intra în posesia lui, nu trebuie decât să daţi click pe link-ul de mai jos.

Firefox OS 2.5 Developer Preview

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult