Firefox va apela la afişarea de „conţinut sponsorizat” ca metodă de finanţare

03.05.2018
Firefox va apela la afişarea de „conţinut sponsorizat” ca metodă de finanţare

Microsoft va afişa reclame în browserul Firefox, altele decât cele servite de website-urile vizitate.

Mozilla Foundation a anunţat încă din luna ianuarie că va adăuga linkuri sponsorizate în browserul Firefox, acestea apărând la secţiunea “ New Tab”. Dezvoltatorul Firefox dă asigurări că intimitatea utilizatorilor nu va fi afectată, colectarea de informaţii pentru servirea de reclame personalizate având loc exclusiv local, pe dispozitivele utilizatorilor.

Clar diferenţiate de bookmark-urile obişnuite, link-urile sponsorizate sunt personalizate pe baza istoricului de navigare. Spre exemplu, dacă vizităm des website-uri cu reţete culinare am putea primi recomandări cu restaurante de vizitat.

 

Mozilla speră ca noua metodă de promovare să rotunjească veniturile companiei, obţinute până acum aproape exclusiv de pe urma traficului direcţionat către motorul de căutare Google.

Schimbările anunţate vor intra în efect începând cu data de 9 mai 2018, odată cu lansarea versiunii Firefox 60.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult