Firefox va începe să blocheze clipurile din pagini setate în modul autoplay, dacă acestea nu au sunetul oprit

25.07.2018
Firefox va începe să blocheze clipurile din pagini setate în modul autoplay, dacă acestea nu au sunetul oprit

Urmând exemplul Google, dezvoltatorul Firefox va lua măsuri împotriva clipurilor video strecurate în paginile web cu modul autoplay activat, adresând problema site-urilor care folosesc în mod excesiv clipuri şi reclame video cu sunet, redate fără a cere consimţământul vizitatorilor.

Astfel, clipurile video vor mai putea fi redate automat doar dacă au sunetul oprit. În caz contrar, redarea va fi suspendată până când utilizatorul va da click pe acesta. Merită spus că această restricţie este impusă în browserul Chrome încă din luna aprilie.

Momentan, funcţia se află la fază de testare cu ediţia Firefox Nightly, urmând să fie adăugată curând într-una dintre versiunile oficiale ale aplicaţiei.

 

 

Setarea apare în meniul de configurare, utilizatorii putând opta între blocarea automată a clipurilor cu sunet şi afişarea unui mesaj de confirmare atunci când este detectată folosirea funcţiei Autoplay. Dacă se optează pentru a doua variantă, răspunsul dat la prima vizită pe site-ul respectiv va fi păstrat pentru toate vizitele viitoare, permiţând sau oprind permanent redarea automat a clipurilor video cu sunet.

Chiar şi cu această adiţie, Firefox tot rămâne în urma rivalului Chome, cel din urmă oferind şi opţiunea Mute Site, care permite oprirea permanentă sunetului pentru întregul website, dacă suntem deranjaţi de conţinutul redat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult