FoxyTunes, muzica vine din browser

30.04.2008
FoxyTunes, muzica vine din browser

A pornit ca o simplă extensie de Firefox, de la ideea unui utilizator cu ceva cunoştinţe de programare care s-a gândit că ar fi bine să poată controla player-ul MP3 direct din Firefox. S-a bucurat de un foarte mare succes în rândul utilizatorilor de Firefox şi în cele din urmă a fost cumpărată de Yahoo!. Acum merge chiar şi în Internet Explorer şi este compatibilă cu Firefox 3.

Pentru a o instala în browser-ul tău, indiferent că acesta este Firefox sau Internet Explorer, intri pe site-ul FoxyTunes, dai click pe link-ul Get FoxyTunes şi urmezi scurtele instrucţiuni, dacă nu te descurci. Evident, va trebui să restartezi şi browser-ul înainte să poţi folosi FoxyTunes.

Butonul care zace

Expresia din cunoscuta melodie a celor de la Viţa de Vie nu se potriveşte aici din simplul motiv că nu e vorba de un sigur buton. FoxyTunes îţi va pune pe bara de status din Firefox (sau Internet Explorer) toate butoanele de care ai nevoie pentru a controla procesul de redare a melodiilor în player-ul MP3 pe care îl foloseşti. Însă, dacă nu-ţi place să vezi prea multe butoane în status bar, există posibilitatea colapsării acestora şi folosirii combinaţiilor de taste.

FoxyTunes butoane

FoxyTunes te lasă să stabileşti anumite combinaţii de taste prin care să schimbi sau să întrerupi melodiile, ori să reglezi volumul. Butonul roşu din marginea stângă este cel care permite accesul la meniul principal, de unde pot fi configurate aceste combinaţii (Configuration – Keyboard shortcuts).

FoxyTunes shortcuts

Programe şi servicii online

FoxyTunes permite controlarea unui mare număr de playere MP3 de la Winamp şi Windows Media Player la iTunes şi Real Player. Însă funcţionalitatea acestei extensii este cu atât mai mare cu cât nu se limitează doar la programe obişnuite şi poate controla şi servicii muzicale online. E adevărat, nu foarte multe, doar cele mai importante: Pandora şi Last.fm.

FoxyTunes playere si servicii

Teme şi funcţii auxiliare

Dacă nu-ţi place cum arată setul de butoane implicit din FoxyTunes, poţi oricând schimba aspectul acestora, aplicând o altă temă. Temele de FoxyTunes pot fi descărcate de aici.

FoxyTunes teme

În plus, deşi nu cred că folosesc prea mulţi utilizatori aceste facilităţi, FoxyTunes poate fi configurat să înceapă redarea respectiv să o oprească la o anumită oră.

FoxyTunes nu este genul de extensie care să-ţi aducă un plus de productivitate în browser-ul Web prin introducerea unui funcţii noi. Din contră. Este un produs multimedia pe care îl vei aprecia mai ales dacă petreci numeroase ore navigând pe Internet.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News