Franţa i-a cerut companiei Microsoft să nu-i mai urmărească pe internet pe utilizatorii de Windows 10

Autor: Adrian Popa 25.07.2016
Franţa i-a cerut companiei Microsoft să nu-i mai urmărească pe internet pe utilizatorii de Windows 10
Comisia pentru protecţia datelor din Franţa i-a cerut companiei Microsoft să înceteze să mai „colecteze excesiv date” despre utilizatorii de Windows 10 şi să nu-i mai urmărească pe aceştia pe internet fără acordul lor. Într-o notă, CNIL (Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés) a transmis că gigantul software american trebuie să ia măsuri pentru a garanta „securitatea şi confidenţialitatea” informaţiilor personale ale utilizatorilor după ce a constatat că Microsoft încă transferă date despre aceştia din Europa către SUA pe baza acordului „Safe Harbour”, invalidat de o curte de justiţie a UE în luna octombrie a anului trecut. 
 
Citeşte şi: Browserul Edge nu primeşte extensii pe Windows 10 Mobile
 
CNIL i-a dat companiei un răgaz de trei luni pentru a rezolva problemele semnalate. În caz contrar, Microsoft riscă sancţiuni, care nu au fost încă anunţate. Decizia a fost luată după o anchetă făcută de comisie anul trecut. 
 
 
În septembrie 2015, vicepreşedintele Microsoft responsabil cu sistemul de operare Windows, Terry Myerson, a declarat că Windows 10 colectează informaţii pentru a funcţiona mai bine pentru utilizatori şi că aceştia pot alege ce tipuri de informaţii sunt colectate. 
 
Comisia a spus şi că sistemul de autentificare în Windows 10 bazat pe un PIN de patru cifre nu este sigur, deoarece nu are o limită pentru încercări nereuşite. 
 
Un reprezentant din departamentul juridic al Microsoft a transmis că gigantul software va colabora cu CNIL pentru a găsi soluţii acceptabile la aceste probleme.