Funcţia de autentificare Hello din Windows 10 ar putea primi compatibilitate cu iOS şi Android

03.10.2016
Funcţia de autentificare Hello din Windows 10 ar putea primi compatibilitate cu iOS şi Android

Microsoft a îmbogăţit funcţionalitatea Hello odată cu update-ul „Anniversary” pentru Windows 10, oferind posibilitatea de a folosi diverse dispozitive externe pentru autentificare. În curând însă, chiar şi smartphone-urile bazate pe sisteme de operare Android şi iOS ar putea fi folosite pentru autentificarea pe PC-uri echipate cu Windows. Deşi Hello este compatibil cu toate versiunile de Windows 10, Microsoft a vorbit în acest context doar despre utilizarea funcţionalităţii în cadrul conturilor Hello for Business.

Conform Anoosh Saboori, senior program manager lead în cadrul Microsoft, sistemul de autentificare Hello cu ajutorul unui smartphone Android sau iOS ar putea funcţiona în două feluri. Fie informaţiile legate de autentificare pot fi stocate pe computer, iar telefonul devine astfel doar un dispozitiv care asigură accesul, fie acestea sunt stocate pe telelefon, putând astfel avea acces la cont de pe dispozitive multiple.

Această adiţie ar putea completa astfel oferta de metode de autentificare inclusă în Hello, care deja funcţionează cu dispozitive biometrice precum Intel RealSense şi cititoare de amprente. Nu în ultimul rând, Hello va primi compatibilitate pentru atutentificarea cu ajutorul unor dispozitive portabile precum smartwatch-uri, stick-uri USB sau carduri de acces.

Saboori a mai dezvăluit că Hello ar putea evolua în viitor către autentificare bazată pe proximitate, care ar putea bloca PC-ul atunci când dispozitivul folosit pentru deblocare părăseşte perimetrul stabilit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult