Samsung retrage cel mai recent update de Galaxy S20 Ultra după plângerile utilizatorilor

23.04.2020
Samsung retrage cel mai recent update de Galaxy S20 Ultra după plângerile utilizatorilor

Galaxy S20 Ultra este cel mai performant și mai scump smartphone de la Samsung, însă acesta nu s-a bucurat de o lansare tocmai fără probleme. Mai mulți utilizatori se plâng online de probleme cu camera foto, de faptul că telefoanele se supraîncălzesc și că anumite modele au probleme cu modul în care display-ul afișează imagini, cu o tentă verde. Samsung a promis să repare aceste probleme, cauzate aparent de un update, așa că acesta a fost retras.

Update-ul pentru luna aprilie pentru Galaxy S20 de la Samsung pare să cauzeze probleme pentru o parte dintre utilizatorii de dispozitive echipate cu chipset-uri Exynos, deci cei care au cumpărat acest model în Europa. Variantele cu chipset Snapdragon 865, care se vând în SUA, Coreea de Sud și China, nu par să fie afectate de multe dintre aceste probleme. Din cauza multor plângeri, acest update a fost retras, deci cei care cumpără acum un S20 Ultra nu vor mai primi notificare pentru instalarea lui.

Aceasta nu este prima dată când Samsung are probleme cu actualizările software în ultima perioadă. Alte modele precum Galaxy A70 au fost complet stricate de un update recent, singura rezolvare fiind trimiterea dispozitivului în service. În același timp, modelele Galaxy Note9, care au funcționat aproape fără incidente software de la lansarea din 2018, au început să prezinte probleme tot cu afișarea culorilor de display, dar și de supraîncălzire, după cel mai recent update.

În cazul Galaxy S20 Ultra, Samsung a promis o rezolvare în curând în cazul tentei de verde de pe ecran, care se manifestă atunci când display-ul este setat pe 120 Hz rată de împrospătare cu luminozitate sub 30% în anumite aplicații și jocuri. Între timp însă, actualizarea pentru luna aprilie pentru modelele Galaxy S20 și Galaxy S20+ încă este disponibilă, sugerând că este vorba despre o incompatibilitate între software-ul și hardware-ul doar de pe modelul Ultra, nu și în cazul altor variante.

(via SamMobile)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult