Gluma proastă pe care o poţi face oricărui utilizator Chrome, Firefox sau iPhone cu Apple Safari

27.01.2016
Gluma proastă pe care o poţi face oricărui utilizator Chrome, Firefox sau iPhone cu Apple Safari

Prins pe picior greşit cu web browserul Safari, Apple a lăsat să treacă neobservat un bug ce induce crash-ul aplicaţiei la simpla accesare a unui link, ducând către un website special creat pentru acest scop. Mai grav, utilizatorii de telefoane iPhone şi tablete iPad rămân cu ecranul negru, urmat de repornirea dispozitivului.

Sursa problemei este funcţia search suggestions, responsabilă cu afişarea de sugestii la căutări în web browserul Safari. Bug-ul este exploatat cu ajutorul unui script ce introduce caractere noi în bara de adrese, rezultatul fiind supraîncărcarea memoriei RAM, soldată cu ieşirea din aplicaţie cu un mesaj de eroare (Mac OS X) sau chrash-ul total al sistemului de operare (iOS).

La fel de vulnerabili sunt şi utilizatorii Google Chrome (versiunea pentru PC şi Android), simpla accesare  a website-ului crashsafari.com unde este găzduit scriptul modificat declanşând încărcarea treptată a memoriei RAM, ducând în cele din urmă la blocarea dispozitivului sau ieşirea din aplicaţie.

Mesajul de avertizare arătat utilizatorilor Firefox

În schimb, web browserul Firefox afişează un mesaj de avertizare informând despre script-ul care ar putea să nu funcţioneze corect.

Premiant este însă Microsoft Edge, noul web browser livrat dispozitivelor cu sistem Windows 10 fiind complet imun la această vulnerabilitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult